7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bosnalı gençlerden Vali'ye ziyaret

Bursa Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'na katılmak için Bosna Hersek'in Başkenti Sarajevo'dan gelen gençler, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. 

BURFAŞ koordinasyonuyla yürütülen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'nın en başarılı öğrencilerini geçtiğimiz yıl Bosna Hersek'e götürerek ödüllendiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Saray Bosnalı konuklarını ağırlıyor. Bursa'nın en eski kardeş şehirlerinden olan Saray Bosna'dan 6 kişilik heyet eşliğinde Türkiye'ye gelen 24 genç, Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı'nın 5. döneminin konuğu olarak Ürünlü'de ağırlanıyor. Kamp programının yanı sıra kent merkezi ile ilçelerde de tarihi ve turistik mekanları gezen gençler, Bursa'yı yakından tanımanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Yeşil Türbe'den Kapalıçarşı'ya Tophane'den Uludağ'a ve İznik'e uzanan geziler sırasında eğlenceli vakit geçiren Saray Bosnalı kampçılar, Bursa hakkında detaylı bilgi sahibi olmanın sevincini yaşıyor. Ziyaret ettikleri mekanlarda bol bol fotoğraf çektirip geziye dair anılar biriktiren gençler, her fırsatta aileleri için alışveriş yapıyor. Bursa gezisi kapsamında Vali Şahabettin Harput'u da makamında ziyaret eden Bosnalı gençler, tarihi ve turistik mekanlarını gezdikleri Bursa'ya hayran olduklarını belirttiler. Kardeş şehir Saraybosnalı gençlerini ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bursa Valisi Şahabettin Harput, iki ülkenin birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yaptı. Dünyada güçlü devletlerin dediğinin olduğunu anlatan Vali Harput, "Dünyada güçlü sayılmamız ve sözümüzün geçerli olması için ele ele vermemiz gerekiyor. Dünyada kim güçlü ise onun sözü geçiyor. Bu nedenle bizim iki ülke olarak ele ele birlik ve kardeşlik içinde dayanışma içinde olmamız çok önemlidir" dedi. 

Bursa'da bulunmanın kendilerini çok heyecanlandırdığını söyleyen Saray Bosnalı gençler ise, "Kardeş şehrimiz Bursa, çok güzel bir kent. Bursa'nın tarihi atmosferinden çok etkilendik. Buraya geldiğimiz için çok şanslıyız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 17:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?