7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bowling şampiyonları belli oldu

Bursa'da 3 günden bu yana devam eden Bowling Türkiye Kupası final müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. 

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Kupası'nda çeşitli illerden gelen sporcular mücadele etti. Bay ve bayan 48 sporcunun ter döktüğü müsabakalarda başarılı olanlar, Türkiye Bowling Milli Takımı aday kadrosuna seçilebilme şansını yakaladı. Müsabakaların son gününde erkeklerde Gülhan Aksular birinciliği elde ederken, Adem Gürcan ikinci oldu, üçüncülüğü ise Barlas Kontaş ve Mehmet Kaya paylaştı. Bayanlarda ise birinciliği Gediz Ege, ikinciliği Ebru Özoğluuntur ve üçüncülüğü Hicran Erol ile Çiğdem Aydın elde etti. Sporculara madalya ve kupalarını Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Fehim Ferik ve Medya S Yayın Koordinatörü Necati Kartal verdi. 

Türkiye'deki bowling müsabakaları hakkında bilgi veren Tekcan, "8 hafta süren lig maratonunun ardından başarılı olan 32 erkek ve 16 bayan sporcu yarıştı. Liglerimizdeki şampiyonları bir kez daha yarıştırdık. Haziran ayında Danimarka'da yapılacak olan şampiyona öncesi aday kadroya alınacak isimleri de belirledik. Umuyorum bu şampiyonada ülkemiz adına mücadele edecek sporcularımız iyi bir derece alacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?