7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Böyle dolu yağışı görülmedi

Yenişehir Kavaklı Köyü'nde geçtiğimiz gün yağan ve yaklaşık 15 dakika süren dolu yağışı görenleri adeta şaşkına çevirdi. İrili ufaklı yağan dolu sonrası tarlalarda kar yağışını andıran bir görünüm oluştu.

Dün saat 16.00 sularında başlayan yağmur daha sonra dolu yağışına dönüştü ve 15 dakika aralıksız yağdı. Yer yer ceviz büyüklüğünde yağan dolu, bazı araçlar ve evlerde de zarara yol açıt. 

Ağaçların dallarının kırıldığı ve mahsullerin büyük ölçüde hasar gördüğü dolu yağışı sonrası çiftçiler perişan olduklarını dile getirdiler.

Kavaklı Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Necmettin Kuruhan bu güne kadar böyle bir şeye şahit olmadıklarını belirterek, dolu yağışı sonrası tarlalarda ekili bulunan domates, biber, fasulye, kabak, mısır ve kış ürünlerinin tamamen zarar gördüğünü söyledi. Necmettin Kuruhan "Mahsullerimizi tarladan toplayamadan zarar dolu yağdı. Dolu yağışı ile sezonu kapattık. Çiftçi perişan durumda, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Bir çok çiftçinin zaten borcu vardı şimdi daha kötü duruma düştüler" dedi"

Kavaklı Köyü'ne felaket gibi yağan doludan toplam 1500 dönüm ekili alanın zarar gördüğü tahmin ediliyor. Zarar gören alan hasar tespit çalışmalarından sonra netlik kazanacak.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 10:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?