7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bozdağ'dan muhalefete sert eleştiri

AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, MHP ve CHP'yi sert bir şekilde eleştirerek, ülkenin yarısına dahi gidip siyaset yapamadıklarını söyledi. 

Baykal'ın Başbakan Erdoğan'ı düelloya davet ettiğini belirten Bozdağ, "Yenilen pehlivan güreşe doymaz derler. Sayın Baykal bir kez daha tuş olmak için kararlı" dedi. 

Bursa'da partisinin Osmangazi İlçe Teşkilatı 3'ncü Olağan Kongresi'ne katılan AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Türkiye'nin AK Parti ile büyük bir değişim yaşadığını belirterek, en büyük değişim ve dönüşümün de demokrasi alanında gerçekleştiğini belirtti. AK Parti olarak sadece milletin iradesini dikkate aldıklarını ifade eden Bozdağ, asla sadece oy için milletin yanında olanlardan olmadıklarını ve hiçbir zamanda olmayacaklarını ifade etti. MHP ve CHP'nin kullanım tarihi geçmiş ilaçlar gibi olduğunu kaydeden Bozdağ, "Bunlar, tedavi kabiliyetini kaybetmiştir. Bunların milletin derdine derman olma özelliği yoktur. Peki iktidara gelirlerse ne olur? Gelirlerse eski han, eski hamam, eski tas yola devam olur. Türkiye'ye bir değişim ve dönüşümü getiremezler, getirmeleri mümkün değildir'' dedi. 

Baykal ve Devlet Bahçeli'nin, rutin işlerle uğraştıklarını kaydeden Bozdağ, "Ülkeyi gezip görseler politika geliştirecekler. Söylediklerinin ne kadar havada kaldığını, millete ne kadar yabancı olduklarını, milletin dertlerini çözmek değil, ne kadar büyüttüklerini görecekler. Sayın Baykal Sivas'tan öteye gidemiyor, sayın Bahçeli Gavur Dağı'ndan öteye gidemiyor. Bu ülkenin yarısına gidip siyaset yapamıyorlar. Vatandaşının yanına varıp, politikam bu, programın bunlar diye konuşamıyorlar. Bölge için şunları düşünüyorum diye dertleri yok. Biz diyoruz ki; Türkiye 81 ilden ibaret, 70 milyonun tamamı kardeş. Siyaseti sadece Bursa da değil, Ankara'da değil, gideceksin Diyarbakır'da da Hakkari'de de Tunceli'de de yani her yerde yapacaksın. Bunlar, eğer bir gün Bursa'da yaptıkları siyaseti Diyarbakır'da da yapabilirlerse Türkiye'nin fosilleşmiş siyaset anlayışı değişebilir. Türkiye, terör belasından da daha hızlı ve etkin bir şekilde kurtulmanın çarelerini bulur'' diye konuştu. 

AK Parti döneminde TBMM'de yolsuzlukla mücadele alanında oluşturulan araştırma komisyonunun çalışmaları sonucunda 5 soruşturma komisyonu kurulduğunu hatırlatan Bozdağ, bir eski başbakan ve bazı eski bakanların Yüce Divana sevk edildiğini söyledi. Bozdağ, şimdiye kadar birbirini kurtarma siyasetiyle işletilen soruşturma komisyonlarının, ilk defa bir başbakan ve bazı bakanları Yüce Divana sevk ettiğini belirterek, 21 Şubat ekonomik krizi öncesinde ve sonrasında, hortumlanan bankalar ve başka suretle milletin parasının tahsilatı konusunda önemli mesafeler elde edildiğini kaydetti.

'YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZ' 

Bozdağ, Baykal'ın, Başbakan Erdoğan ile siyasette yarış halinde olduğunu ve sürekli yenildiğini ifade ederek, "Yenilen pehlivan güreşe doymaz'' derler. Sayın Baykal şimdi de sayın Başbakan'a düello daveti yapıyor. Sayın Başbakanımızın arkasına saklanarak kendisini gizlemek suretiyle siyasette rol yapıyor. Sayın Baykal, Sayın Başbakan'ın arkasına saklanmaktan vazgeç, 3 Kasım'da da düelloya daveti yapmış ve düelloya çıkmıştın, tuş oldun. Göbeğin güneşi gördü. Yetmedi, 28 Mart 2004 de göbeğin güneşi gördü ve tuş oldun. 22 Temmuz ise daha dün gibi taze... Hala sırtındaki terler, göbeğindeki güneşin sıcaklığı tazedir. Önümüzde yeni bir yarış, yeni bir seçim var. Anlaşılan Sayın Baykal, bir kez daha tuş olmak, bir kez daha göbeğinin güneşi görmesi konusunda kararlıdır'' diye kaydetti. 

AK Parti'nin toplumu kutuplara ayırmadığına dikkati çeken Bozdağ, "Sonuna kadar kucaklayıcı siyaseti devam ettireceğiz. Devlet savcısı tarafından mahkemeye yargıyı hiçe sayarak neler söylüyorlar, yenilir yutulur şeyler değil. Bunların milyonda birini biz söylemiş olsaydık kıyamet kopardı. Ben avukatıyım diyor. Sen suç işleyen çetelerin, terör örgütü dediklerinin avukatı olabilirsin. Ama biz milletin halkın ve milli iradenin avukatıyız. Onun dışında hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Bu cepheleşmeye dikkat
edin, bu oyuna asla gelmeyeceğiz. Kimlik, din ve ideoloji üzeriden asla siyaset yapmayacağız. Bizim millete söyleyecek daha çok sözümüz var. Söyleyecek sözü olmayanlar düşünsün" diye konuştu. 

MHP'nin iktidar iken bölücü başı Abdullah Öcalan'ı asamadığına da değinen Bozdağ, "Bölücü başını astılar mı? 3 lider o gün toplandı ve Ecevit'in başında bir araya geldi. Bölücü başının dosyasını meclise göndermeme kararı aldılar. İdam dosyasını meclise gönderme cüretini dahi bu erkekler göstermedi neden? Komisyon görüşmeleri sırasında MHP'liler asılmasını istedi. Komisyon Başkanı 3 saat toplantıya ara verdi. Sonra MHP'liler kafalarını eğerek geri geldiler ve komisyondan geçti. Genel kurulda aslanlar gibi karşı çıktılar ne olsa çoğunluk vardı. Kardeşim sen 3.5 yıldır iktidardasın astın da bu millet elinden ayağından mı tuttu. Yalvardı yakardı ayağının altına koyacak sehpamı, boyuna takacak ip mi bulamadın? Sana kim mani oldu" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 18:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?