7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

BSMMMO'da kurul heyecanı

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (BSMMMO) 19. Olağan Genel Kurulu büyük bir katılımla başladı.

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı'nın İhsaniye Ek Hizmet binasında yapılan 19. Olağan Genel Kurul'da, çoğunluğun sağlanmasının ardından TÜRMOB Saymanı Hüseyin Yıldız divan başkanı olarak seçildi. Yönetim Kurulu'nun hazırlamış olduğu multivizyon gösteriminin ardından konuşan Başkan Ebubekir Şimşek, dünya ve ülke genelindeki ekonomik ve sosyal olayları anlattı. Mesleğin çok değişiklik yaşadığı iki seneyi geride bıraktıklarını belirten Şimşek, cari açığın Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olduğunu ifade etti. Üretim ve ihracatı artırıp, katma değeri yüksek üretim yapıp, bu ürünleri ihraç ederek cari açığın kapatılması gerektiğini dile getiren Şimşek, "Reel sektörün sıkıntıları gittikçe derinleşmektedir. Hükümetin attığı adımlar desteklenmeli ve daha hızlı adımlar atılması gerekir. Reel sektörün sıkıntılarının çözümüne öncelik verilmelidir" dedi.

Meslekteki gelişmeler hakkında da bilgi veren Şimşek, görevde olsalar da, nöbette olsalar da meslektaşlarının hizmetinde olacaklarını anlattı. Kurula katılan AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, küresel rekabetin getirdiği zorlukların ve sıkıntıların tüm dünya ülkelerini sardığını vurgulayarak, Türkiye'de, küresel kriz etkisiyle ekonomik belirsizlik ve kapatma davası sebebiyle de siyasi belirsizlik olduğunu işaret etti. Türkiye'nin kolay bir dönemden geçmediğini kaydeden Kızılcıklı, "İnşallah bu dönemi olumlu şekilde yönetip, ekonomiyi ve hukuk güçlendirerek aşacağız. 2002 yılında 230 milyar dolar olan yurt içi hasıla, 2007 yılında 270 milyar dolara ulaşmıştır. Rakamlar yalan söylemez. Borçlarımızın, yurt içi hasılaya oranı yüzde 29.1'e düştü. 2002 yılında sadece 1 milyar dolar olan yabancı sermaye girişi, 2007 yılında 21 milyar dolara çıkmıştır. Bütçe açığımızı dengelersek, Türkiye'nin birçok sorununu hallederiz. Türkiye'nin 3 önemli sorunu var. Bunlar, cari açık, ithalat artışı ve işsizliktir. İthalat artışını, enerji fiyatlarındaki artış tetiklemektedir" diye konuştu.

Muhasebeciler için yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Kızılcıklı, her hükümetten istenen mali tatil uygulamasını başlattıklarını ve bu uygulamanın dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmadığını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından gündem maddeleri okunarak karara bağlandı. Olağan Genel Kurul'da AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan da hazır bulundu. Yönetim, denetleme ve disiplin üyeleriyle birlik delegelerinin seçimi, pazar günü saat 09.00 ile 17.00 arasında Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı'nın İhsaniye Ek Hizmet binasında yapılacak.

..
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 14:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?