8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

BSMMMO'nun eğitim seminerleri

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (BSMMMO) geleneksel hale getirdiği eğitim seminerleri devam ediyor. 'Ba-Bs' bildirim formlarıyla bilgilerin verildiği seminere, muhasebeciler büyük ilgi gösterdi. 

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'aylık olarak verilecek Ba-Bs ile ilgili genel bilgi' seminerinde konuşan SMMM Ercüment Ercoşan, 'mal ve hizmet alımlarına ilişkin bildirim formu' ile 'mal ve hizmet satışlarına ilişkin bildirim formu' hususunda muhasebecilere yükümlülük getirildiğini belirtti. Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin, 2008 yılı ve gelecek yıllarda düzenleyecekleri 'Ba ve Bs bildirim formlarını aylık dönemler halinde vermeleri gerektiğini de hatırlatan Ercoşan, "Mükellefler, mal ile hizmet alım ve satımlarında daha seçici ve dikkatli olmaları gerekmektedir. Aksi halde ağır cezalara maruz kalabilirler" dedi. 

BSMMMO Başkanı Mesut Topcu ise Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci ile görüşme yaptığını açıklayarak, "Ba ve Bs formlarının ertelenmesi söz konusu değil. Zaten erteleyerek bir yere varamayız. Değiştirmek ya da kaldırmak istiyoruz. Ba formunda sıkıntı olacağı için formu düzeltmeyi öneriyorum. KDV beyannameleri aynı şeklide kalmalıdır. Karşımıza çıkan sorunlara çözüm bularak ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?