7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

BTSO Meclisi toplandı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, Türkiye'nin kendi kendine kriz çıkartmada ustalaştığını söyledi. 

Bursa BTSO Meclisi mart ayı toplantısını yaptı. Toplantı sonunda ekonomik değerlendirmelerde bulunan Başkan Sönmez, Türkiye'de gündemin sürekli değiştiğinin altını çizdi. Cari açığın 40 milyar dolara yaklaştığını hatırlatan Sönmez, Türkiye'deki son gelişmelerin ekonomiyi sarstığını ifade ederek, "Kendi kendimize kriz çıkartıyoruz ve ülkedeki istikrarı bozuyoruz. Kriz çıkartmada iyice ustalaştık. Ondan sonra krizden kurtulmak için zaman ve para kaybı ile uğraşıyoruz" dedi. 

Yurt dışındaki olumsuz gelişmelerin Türkiye'ye de yansıdığını belirten Sönmez, küresel krizin etkilerinin sürdüğünü kaydetti. Bursa'da esnafın siftah yapmadan kepenk kapattığını vurgulayan Sönmez, "Geçtiğimiz yıl Bursa'da protesto edilen senet sayısı önceki yıla oranla yüzde 29, tutarı ise yüzde 46 arttı. İstanbul'da ise yüzde 22 ve yüzde 43 olarak gerçekleşti. O zaman görülüyor ki, Bursa, İstanbul'dan daha kötü durumda" diye konuştu. 

Mecliste ise BTSO üyeleri, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın iki Türk vatandaşına verdiği vizesiz dolaşım hakkının kendilerine de verilmesi için araştırma yapmak üzere yönetime yetki verdi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 11:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?