7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

BTSO'dan Rektör Cengiz'e ziyaret

Bursa'da Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne tayin olan Prof. Dr. Mete Cengiz'i ziyaret eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu üyeleri, üniversite-sanayi iş birliğinin somut projelerle daha da arttırılmasını istedi. 

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker ve yönetim kurulu üyeleri, Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz'i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Üniversite-sanayi iş birliğinin Teknopark ile önemli bir noktaya geldiğini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, "3.5 yıl önce kurulan Uludağ Teknoloji Geliştirme Bölgesi umut veriyor. Bölgenin geleceğini düşününce içimi gurur kaplıyor" dedi. 

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Yılmaz da, üniversite sanayi işbirliğinde artık somut projeler bazında çalışmalar yapılmasını beklediklerini ifade etti. 

Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz ise, üniversitelerin bilgi üretiminin yanı sıra toplumun sıkıntılarına da çözüm bulma görevinin olduğuna işaret ederek, gelen talepler doğrultusunda sanayicilerin somut meselelerine de çözüm yolları bulmaya çalışacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 17:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?