7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bulgaristan Konsolosluk binası açılıyor

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanişev'i Adalet Mahallesi'nde inşa edilen Bulgaristan Konsolosluğu binasının açılış törenine davet etti. 

Başkan Altepe, kalabalık bir heyetle kardeş şehir Kırcaali'de Osmangazi Belediyesi'nce gerçekleştirilen park ve okul gibi çeşitli yatırımların açılış törenlerine katıldı. Törenlerin yapıldığı günün akşamı, Kırcaali Belediye Başkanı Mustafa Aziz, misafirlerine Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanişev'in konuk olduğu bir yemek verdi. Yemekte Başbakan Stanişev ile bir araya gelen Başkan Altepe, Bursa'da iki ülke dostluğunun geldiği noktayı ortaya koyan konsolosluk binası hakkında bilgiler verdi. 

Kırcaaili Belediyesi ile birlikte yaptıkları çalışmalardan da bahseden Altepe, bu güçlü iş birliğinin önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini söyledi. Binanın kısa bir süre içinde tamamlanacağını söyleyen Altepe, Stanişev'i konsolosluk binasının açılışına davet etti. Başbakan Stanişev, Altepe'ye bunun çok anlamlı bir yatırım olduğunu söyleyerek, törene katılma sözü verdi. 

Osmangazi Belediyesi'nin hayırseverler desteğiyle gerçekleştirdiği yatırımların açılış törenine Osmangazi Belediye Meclisi üyeleri Rıfat Yolu, Ali Ademoğlu, İsmail Hakkı Arslan, Emir Cemal Beşkardeş, İl Genel Meclisi Üyesi Habil Sinan Onuk, iş adamı Selim Yedikardeş, Bal-Göç Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan da katıldı. Kırcaali Parkı açılışı, Dedeler Köyü Okulu'nun baştan aşağı yenilenmesi ve Kırcaali Belediyesi'nin kardeşlik protokolü imzalanmasının ardından Kırcaali'nin üç gün süren resmi bayramı da başlamış oldu. ABD, Rusya ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden davetliler törenlerde hazır bulundu. Davetlilere Başkakan Sergey Stanişev'in de konuk olduğu bir yemek verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 16:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?