7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bulgaristan'da Osmangazi rüzgarı

Osmangazi Belediyesi'nin Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinde yaptırdığı yatırımlar, renkli törenlerle hizmete açıldı. 

Osmangazi Belediyesi, öncülük ettiği yatırımların açılışına katılmak üzere Bulgaristan'ın Kırcaali şehrine meclis üyeleri, işadamları, sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan kalabalık bir heyetle gitti. 

Osmangazi Belediyesi'nce Dedeler köyü okulunun baştan aşağıya yenilenmesi, çocuk parkı ve Koşukavak Köyü Camii'nin minaresinin yaptırılması nedeniyle düzenlenen törenler, büyük ilgi gördü. Törenlere Bulgaristan'ın Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mukaddes Nalbant, belediye başkanları, belediye meclis başkanı ve meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. 

Bulgaristan programı Kırcaali Belediye binasında, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz arasında kardeşlik protokolünün imzalanmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Başkan Altepe "İki dost ülke, iki kardeş şehrin ilişkisi yüzlerce yıl öncesine dayanıyor. Bizler aradaki dostluğu atılan somut adımlarla pekiştiriyoruz" dedi. 

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ise "Hayata geçirilen projeler, atılan somut adımlar bugün imzaladığımız kardeşlik protokolünü daha anlamlı hale getirmiştir" diyerek duygularını dile getirdi. 

Kardeşlik protokolü imza töreninin ardından belediye binasının bahçesine 'kardeşlik fidanı' dikildi. Başkan Altepe ve Başkan Aziz birlikte diktikleri fidanın ikili ilişkileri gibi kök salacağını dile getirdi. 

Osmangazi Belediyesi'nce yaptırılan çocuk parkının açılışı ise renkli oldu. Çocukların, dans, müzik ve folklorik gösterilerinin ardından açılış kurdelesi kesildi. Başkan Altepe ve Başkan Aziz'e kurdele kesiminde Bursa'dan törenlere katılan heyet de eşlik etti. Parkın yapımına sponsor olan iş adamlarına ve Başkan Altepe'ye katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. 

Dedeler köyünde baştan aşağıya yenilenen köy okulunda da tören düzenlendi. 

Çatısı, dış cephesi, sınıfları, araç gereci baştan aşağıya yenilenen okulun yeniden eğitim öğretime hazır hale getirilmesi dolayısıyla düzenlenen törende büyük bir coşku yaşandı. Öğrencilerin hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mukaddes Nalbant, yaptığı konuşmada Başkan Altepe'ye eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Altepe ise iki şehrin halklarının kardeşliğine vurgu yaptığı konuşmasında "İki dost ülke Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ilişkiler her geçen gün daha da gelişiyor" diye konuştu. 

Altepe Bursa'da inşa ettikleri konsolosluk binasının bunun en güzel göstergesi olduğunu belirtti. Benzer projelerin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 12:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?