7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Burgazray ring seferinde

Yıllar önce Mudanya-Bursa arasında çalışan kara trenin nostaljisi şimdi Güzelyalı'da belediye tarafından yapılan 40 kişi kapasiteli traktör tren ile yaşatılıyor. Burgaz çufçufu faaliyete geçti. 

Mudanya Belediyesi'nin eski başkanlarından Ali Narin Demirtaş zamanında Mudanya-Güzelyalı arasında işleyen traktörden dönüştürülen turistik amaçlı nostalji treni, şimdi Selçuk Mutlu başkanlığındaki Güzelyalı Belediyesi tarafından Güzelyalı Yat Limanı ile Çamlıbel arasında sahil turu yapmaya başladı. 

'Burgaz çufçufu'nun 20 bin YTL'ye mal olduğunu söyleyen Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu, doğu sahil yolunda gün boyu ring seferi yapacak olan trenin vagon kısmının belediye bünyesindeki demirci ustaları tarafından şekillendirildiğini belirtirken, traktörün ise lokomotif görünümüne dönüşmesi için uzun bir süre çalışıldığını kaydetti. 

Özellikle yazlıkçıları ağırlayan belde konumunda olan Güzelyalı’da bu tür bir turistik hareketin olması gerektiğine dikkati çeken Mutlu, “Bursa'da BursaRay var ise, Burgaz'da da BurgazRay var' latifesi bir kenara vatandaşlarımız bu nostaljik çufçuf sayesinde beldemizde ayrı bir keyif ve heyecan yaşıyor. Amacımız, halkımızı sadece kendi bölgelerinde değil, beldemizin diğer bölgelerinde de gezdirmek ve her noktasındaki güzelliği seyretmelerini sağlamaktır” dedi. Traktör tren için önümüzdeki günlerde beldede yapılacak bir dizi açılışlar kapsamında tören düzenlenmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 14:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?