8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Burhanettin Türkeş Kestel'de yakalandı

Musevi asıllı işadamı Nesim Malki'yi öldürmek iddasıyla hakkında gıyabi tevkif kararı bulunan Burhanettin Türkeş, Kestel'in Kozluören köyünde eşofmanları ile ekmek aldığı bakkalda yakalandı.

Cinayetin tetikçisi olduğu gerekçesiyle polis ekipleri tarafından gözaltına alınan, ancak daha sonra mahkeme kararıyla serbest kalan Burhanettin Türkeş hakkında mahkeme son olarak gıyabi tevkif kararı verdi. 10 ay önce tevkif kararı çıkan Burhanettin Türkeş'in bir köy evinde yaşadığını belirleyen polis ekipleri çalışma başlattı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı İnfaz Bürosu ekipleri, yaptıkları çalışmalar çerçevesinde Burhanettin Türkeş'in Kestel ilçesi Kozluören köyünde yaşadığını
belirledi.

Gece pusu kuran ekipler, sabah erken saatlerde köy meydanındaki bakkala gelen Burhanettin Türkeş'i beklemeye başladılar. Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve hakkında yakalama müzekkeresi bulunan Burhanettin Türkeş'in, polis ekiplerine gülümseyerek, "Sizi bekliyordum" dediği öğrenildi. Eşofmanlarla göz altına alınan ve Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Burhanettin Türkeş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Türkeş'in öğleden sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

YARGILANIRKEN KAÇMIŞTI

Bursa'da Cavit Çağlar başta olmak üzere birçok işadamından iplik alıp satan Yahudi işadamı Nasim Malki, 1995 yılında Bursa yakın Çevre Yolu çıkışında kırmızı ışıkta beklerken arkasındaki bir araç tarafından takip edilen saldırganlar tarafından silahlı saldırıya uğramıştı.

Kaldırıldığı Bursa Vatan Hastanesi'nde hayatını kaybeden Nesim Malki cinayetinde, Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu birçok kişi yargılanıyordu. Tutuksuz yargılanan Burhanettin Türkeş, ilerleyen duruşmalara katılmayarak firar etti.

Davanın 2008 yılında neticelenmesi ile hakkında gıyabi tutuklama kararı ve yurt dışına çıkma yasağı getirilen Burhanettin Türkeş hakkında müebbet hapis kararı verildi. Bu kararı Yargıtay'a temyize gönderilen Burhanettin Türkeş, firari olarak aranıyordu. Erol Evcil hakkında azmettirici olduğu için, tetikçiler arasında yer alan Şükrü Elverdi, Oğuz Işıklı, Mücahit Çakal hakkında müeppet hapis kararı çıktı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 16:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?