8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa, Denizli'ye bileniyor

Turkcell Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Denizlispor ile karşılaşacak olan Bursaspor'da hazırlıklar başladı.

Bursaspor Özlüce Tesisleri'nde önce düz koşu yapan Yeşil-beyazlı takım, havanın yağışlı olması sebebiyle daha sonra salonda çalıştı. Antrenman öncesinde takımın son durumunu değerlendiren Bursaspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, Beşiktaş karşısında alınan 1 puanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Beşiktaş'a karşı iyi futbol oynadıklarını ve Nobre'nin pozisyonu dışında rakiplerine pozisyon vermediklerini belirten tecrübeli teknik adam, maç sonrasında yapılan yorumlarda Bursaspor'un sanki hiç pozisyona girmemiş gibi gösterilmesine tepki gösterdi.

Yusuf ve Sercan ile iki net pozisyona girdiklerini ifade eden Kurtar, "Beşiktaş'a Nobre'nin pozisyonu dışında şans tanımadık. Normal pozisyona giremediler. Atılan 17 korner var. Ancak isterse 127 tane atsınlar. Bizim bir duruşumuz var onun adı da Kurtar duruşu. Bu dünyada tek. Sabaha kadar korner atsalar gol şansı zayıf olurdu" ifadelerini kullandı.

Elindeki kadro sebebiyle belirli bir sistemde oynayamadıklarını belirten Güvenç Kurtar, "Takımda sakat ve cezalılar bulunuyor. Doktorun raporlarına göre sistem ve taktik geliştireceğim. İlk defa bu hafta takımla çalışma fırsatı bulacağız. Hastalık sakatlık olmazsa 'Bismillah' diyerek başlayacağız. Bu hafta güzel bir çalışma yapacağız. Kenara baktığımızda genç futbolcularımız var. Ama bize oyuna hareket getirecek genç futbolcular gerekiyor. Kadro içindeki en iyi oyuncu Zuniga. Onun da sıkıntıları var.Rakibin durumuna ve anlayışına göre futbolcu oynatıyoruz. Beşiktaş maçında görev yapan futbolculardan memnunun. Saha şartlarına rağmen çok iyi mücadele ettiler. Hepsini kutluyorum. Bu şartlarda inanılmaz başarılı oldular" diye konuştu.

Bursaspor taraftarına övgüler yağdıran Kurtar, "Taraftar taşkınlık yapıp Bursapor'un sahası kapanacak diye düşünenler yanıldı. Taraftarın örnek davranışı ile bana göre bütün Türkiye mars oldu. Böyle düşünen herkesi mahcup ettiler. Takımları için ellerinden geleni yaptılar biz de onlara layık olmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

Diğer yandan, Bursaspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar nezaretinde yapılan antrenmanda sakatlıları bulunan Ömer Erdoğan ve Veli Acar, doktor kontrolünde düz koşu yaptı. Kulüp doktoru Uğur Köksal, ikinci kaptan Ömer Erdoğan'ın arka adalesinde ağrılarının bulunduğunu söyledi. Kalecilerin, özel olarak çalıştığı antrenmanda diğer futbolcular ise kondisyon salonunda ağırlık çalışması yaptılar.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 22:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?