7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa, Grammer'in Ar-Ge üssü olacak

Grammer A.Ş. Genel Müdürü Tuna Arıcı, Hindistan'daki Ar-Ge merkezinin Türkiye'ye kaydırılarak 80 kişilik ekiple Ar-Ge çalışmalarını Bursa'da yürüteceklerini belirterek, 2008 yılında Bursa'daki fabrikadan 83 milyon Euro ciroyu hedeflediklerini söyledi. 

Koltuk sistemleri alanında uluslararası anlamda lider firmalardan olan Grammer A.Ş., Ar-Ge merkezini tanıttı. 

Toplantıda şirket hakkında bilgi veren Grammer Genel Müdürü Tuna Arıncı, Grammer'in tüm dünyadaki organizasyonu içerisinde Ar-Ge konusundaki üssünü Türkiye olarak belirlediğini ifade etti. Arıncı, toplam 1 milyar dolar cirosu, 9 bin 500'ün üzerindeki çalışanı ve 21 firmasıyla alanında önemli bir isim olan Grammer'in, Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde 20 bin metrekare alanda 700 çalışanıyla üretimini devam ettirdiğini kaydetti. Grammer'in gelişme ve iyileşme hedeflerine yönelik olarak sürdürdüğü Ar-Ge çalışmalarının yeni merkezinin Bursa olduğunu da belirten Arıncı, "Grammer Türkiye organizasyonu otobüs yolcu koltuklarının Ar-Ge merkezidir. Gelecek dönemde offroad ve tren koltukları geliştirme projeleri de aşamalı olarak Bursa'ya taşınacak. Grammer Ar-Ge Merkezi 500 bin Euro'luk bir yatırımla hayata geçirildi. Hindistan'daki Ar-Ge merkezimiz Türkiye'ye taşınacak. 3 yıl içerisinde de çalışan sayısını 80 kişiye ulaştıracağız. Bursa'daki Grammer A.Ş., Ar-Ge konusunda anahtar bir rol üstlenecektir. Hatta Almanya'daki Ar-Ge merkezine buradan destek de sağlayabiliriz. Bursa'da gerçekleştirilen bu yoğun Ar-Ge yatırımı, Grammer Gurubu'nun geliştirme çabalarının etkinliğine büyük ivme kazandıracaktır" dedi. 

Yakın gelecekte kuracakları merkez ile koltukların ve koltuk bileşenlerinin test edilmesinde zamandan çok önemli bir tasarruf elde edeceklerini belirten Arıncı, merkezde Grammer ürünlerinin çok zorlu testlere tabi tutulacağını aktardı. Test merkezinde faaliyet gösterecek Toz Odası'nın zorlu çevre koşullarının bire bir benzerini oluşturduğunu da söyledi. Grammer Global'in Ar-Ge üssünü Türkiye'ye taşımasının önemine işaret ederek, yapılan yatırımın Türkiye'nin 4 milyon 400 bin YTL olan yıllık Ar-Ge yatırımını ve GSMH içerisindeki binde 7,6'lık payı göz önüne alındığında Avrupa Birliği (AB) ortalamasına da katkı sağlayacağının altını çizen Arıncı, "Grammer'in temel hedefi, gerek iç pazar, gerekse dış pazarlarda dünyanın en büyük otomotiv markalarına yönelik gerçekleştirdikleri üretimlerde, müşteri ve çevreye duyarlı en verimli çalışmayı öngören bir kurum felsefesini sürekli iyileştirmektir. Bursa'daki fabrikamızda geçen yıl 65 milyon Euro ciro elde edilirken, bu yıl 83 milyon Euro'luk ciro hedefleniyor" diye konuştu. 

Arıncı, Grammer'in, araç iç donanım malzemeleri, sürücü koltuğu ve yolcu koltuğu üretiminde en güçlü, en yaygın üretim ve hizmet ağına sahip olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:
"Grammer gelişmiş teknolojilere yaptığı yatırım, insana ve çevreye verdiği değer, sanayi sektöründe örnek alınması gereken bir model olmuştur. Grammer geride kalan 3 yıl içerisinde toplam cirosunu 300 milyon Euro'dan 1 milyar Euro'ya, çalışan sayısını da 3 binden 9 bin 500 kişiyi çıkararak yoluna devam etmektedir. Grammer büyüme stratejisi çerçevesinde de 2007 yılında dünya genelinde 40 milyon Euro'luk yatırım gerçekleştirmiştir."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 20:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?