7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa, İstanbul'un yolunda...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İstanbul'un 2010 yılı için kültür başkenti seçildiği projeye Bursa'nın da katılacağını söyledi.

Bursa'nın tarih, kültür ve medeniyet şehri olduğunu belirten Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın da ulusal kültür projelerinde yer alması gerektiğini ifade etti.

İstanbul'un 2010 yılında Avrupa kültür başkenti seçildiğini belirten Harput, "İstanbul'u İstanbul yapan Bursa'dır. Bu kültür projesinde mutlaka Bursa'nın da yer alması gerekir. Bu konuda ilgililerle bir araya geldik ve teklif ve tavsiyelerimizi ilettik. Kültür Bakanlığı Bursa'nın da projeye dahil edilmesine karar verdi. Ocak ayında İstanbul valisi ve ilgili kişilerle bir araya gelerek, Bursa'yı projeye nasıl katabileceğimizi ve Bursa'nın yerine getirmesi gereken hususları ele alacağız. Bursa bu ulusal projede yer alacak ve üzerine düşeni layıkıyla yapacak" dedi.

KURULUŞTAN KURTULUŞA PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Medeniyetin merkezi olan Bursa ve çevresinde "kuruluştan kurtuluşa" projesinin hazırlandığını hatırlatan Vali Harput, "Bilecik-Bursa-Çanakkale illerini ele alan projenin hayata geçirilmesi için 30 Aralık'ta 3 ilin valisi bir araya geleceğiz. TÜRSAB Genel Başkanı ve konuyla alakalı yetkililer de bizimle olacak. Her ilin üzerine düşecek konuları ele alacağız. Proje adım adım ilerleyecek" diye konuştu.

Vali Harput, Cumhuriyetin 85'nci yıl dönümü münasebetiyle Bursa'yı tanıtan bir kitap basıldığını ifade ederek, Türkçe ve İngilizce olan 155 sayfalık kitabın ve tanıtım CD'sinin gelen konuklara hediye edileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 15:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?