7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa Barosu'nda seçim maratonu

Bursa Barosu'nda seçim maratonu başladı. Baro Başkan Yardımcısı Zeki Kahraman başkanlık için adaylığını açıkladığı toplantıya AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin kararı damgasını vurdu. 

Bursa Barosu'nda seçim maratonu başladı. 12 Ekim'de yapılacak seçimler öncesinde adaylığını ilk açıklayan Baro Başkan Yardımcısı Zeki Kahraman oldu. 

Baro Evi'ndeki toplantıya ise AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin kararı damgasını vurdu. Toplantı, Anayasa Mahkemesi'nin kararını açıkladığı saatlere gelmesi sebebiyle yarım saat ertelendi. Avukatlar kararın açıklanmasını televizyon karşısında ayakta, merakla izledi. 

İlk olarak İstanbul Güngören'deki kanlı olayı kınayarak konuşmasına başlayan Avukat Zeki Kahraman, ardından AK Parti'nin kapatılmamasına ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin kararını değerlendirdi. Kahraman, "Bu kararı, bağımsız Türk yargısının kararı olarak görmek, böyle kabullenmek gerekir. Kararın herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Amacının meslek ve meslektaşlarını daha ileriye taşıyacak, değişim gücüne sahip projeleri hayata geçirmek olduğunu ifade eden Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Zeki Kahraman, "Baro çalışmalarının içinde 19 yıl süreyle her anlamda bizzat bulunmamın verdiği tecrübeye dayanarak Bursa Barosu'na son yıllarda kazandırdığımız ivmenin çatısını düşürmeden çok daha ileriye taşıyacağıma ve bunu hep birlikte başaracağımıza yürekten inanıyor, yönetmek değil birlikte üretmek iddiasıyla ve bu inançla desteğinizi istiyorum. Silahların eşitliği ilkesinin sözde bir kavram olmaktan kurtarıp, yaşamın gerçeği haline getirmek için gayret sarf edeceğiz. Bursa'da avukatların olduğu tüm ülkeye gösterme iddiasındayız" diye konuştu. 

Gündelik siyaset yerine meslektaşlarının siyasetini yapacağını kaydeden Kahraman sözlerine şöyle devam etti. 

"Değiştirmek, fakat ileriye doğru değiştirmek ve daha çok değiştirmek iddiasındayız. Mesleğimizi ve meslektaşlarımızı daha ileriye götürmek için çalışırken ülkemizin meselelerini de sahipleniyor, özgürlük eşitlik ve demokrasi istiyoruz. İlerici ve çağdaş olandan yanayız, yıllardır koruduğumuz mesleki tutarlılık ile bıkmadan yorulmadan kararlılıkla mücadele etmek yönündeki çizgimizi devam ettirmek istiyoruz. Mesleki ve toplumsal dayanışma kültürünün yerleşmesini hedefliyoruz. Avukatların yasalardaki hak ve yetkilerini sonuna kadar kullanması, bunların geliştirilmesi, yasal düzenleme gerektiren hususlar bakımından birlik ve beraberlik içinde tüm yolları zorlayarak çalışacağımızı taahhüt ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 12:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?