7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa Barosu'nda seçim maratonu

Bursa Barosu'ndaki seçim maratonu sürüyor. Baro Başkan Yardımcısı Zeki Kahraman'ın adaylığını açıklamasının ardından başkanlık için adaylığını açıklayan ikinci isim Zekeriye Birkan oldu. 

12 Ekim'de yapılacak başkanlık seçimleri için adaylar belli olmaya başladı. Bursa Barosu avukatlarından Zekeriya Birkan da yaklaşan seçimler öncesi adaylığını açıkladı. Adaylığını Adliye Sarayı Baro Odası'nda yaptığı basın toplantısı ile açıklayan 15 yıllık avukat Birkan, hiçbir siyasi ve ideolojik düşünce taşımadığını belirterek, "Bursa Barosu'na bağlı olarak 15 yıldır avukatlık mesleği yapmaktayım. Hiçbir siyasi ve ideolojik düşünce taşımadan sağ ya da sol ayrımı yapmadan, sadece arkadaşlarımın teveccühü ve desteği ile aday oldum" dedi. 

İki ana hedefinin olduğunu kaydeden Birkan, "En önemli amacım, avukat meselelerine odaklı çalışmalarımız ve çözümlerimizdir. İkincisi, baronun hukuk alanı ile ilgili bir kurum olması sebebiyle evrensel hukuk normlarının savunulması, ülkemizdeki demokrasinin ve insan haklarının gelişimine katkı sağlamaktır. Temel olarak bu iki meselenin çözümü için başkanlığa adayım. Tüm kurullarımız ve delegelerimizin belirlenmesinde hiç bir önyargımız ve rezervimiz yoktur. Mesleki müştereklik ve evrensel hukuk konusunda ortak payda oluşturabileceğimiz herkesle birlikte çalışacağız" diye konuştu. 

Bu arada kulislerde Ekrem Demiröz ve Hasan Sakarya'nın da adaylığını açıklayabileceği konuşuluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 15:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?