7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa beyaza büründü

Bursa'da sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı özellikle kentin üst kesimlerinde etkili oluyor. Uludağ'a çıkmak isteyen sürücüler 8. kilometreden itibaren zor anlar yaşarken, jandarma ekipleri araçlara zincir taktırıyor. 

Kentin üst kesimlerinde etkili olan kar yağışı Teleferik, Kaplıkaya, Çekirge, İnkaya, Maksem ve İvazpaşa'da zemini beyaza bürüdü. Bursa'nın yüksek kesimlerini etkisi altına alan beyaz esaret sebebiyle kimi araçlar yollarda kalırken, kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Sömestir tatilinde bekledikleri kar yağışını hafta sonu tatilinde bulan küçükler, kartopu oynayıp karın tadını çıkarttı. Yağan kara rağmen simitçiler ve kestaneciler de görevinin başındaydı. Eksi 1 derece varan hava sıcaklığına rağmen
arkadaşları gibi kar topu oynamak yerine simit satıp ailesine destek olmak isteyen ilköğretim 5. sınıf öğrencisi Fatih Battal, yoğun kar altında tablasına koyduğu simitleri satmak için yollara düştü. Karın yolları kapladığı yüksek kesimlerde belediye ekipleri de tuzlama çalışması yaptı. 

Öte yandan Uludağ yolunda jandarma ekipleri de zincirsiz araç çıkışına izin vermiyor. Sis sebebiyle görüş mesafesinin hayli düştüğü Uludağ'da 8.kilometreden itibaren araçlara zincir taktırılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 13:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?