8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa beyazlara büründü

Bursa'da 2 gündür kesintisiz devam eden kar yağışı şehri beyaza bürürken, il genelinde kapanan 106 köy yolu karayolları ekipleri tarafından yeniden ulaşıma açıldı. 

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Bursa'da bugün de kar yağışı aralıklarla devam ederken, Bursa Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kar yağışının yer yer etkili olacağını, en yüksek sıcaklığın 1 derece, en düşük sıcaklığın da eksi 5 derece dolaylarında olması beklendiğini açıkladı. Son 3 günde metrekareye 30 kilogram yağış düşen kent merkezinde, kar kalınlığı ise 3 cm olarak ölçüldü. Önümüzdeki 3 gün içerisinde don bekleyen yetkililer, salı gününe kadar kar yağışının olmayacağını söyledi. Hava sıcaklığının gece eksi 13, gündüz ise eksi 11 dereceye düştüğü turizm merkezi Uludağ'da ise sabah kar kalınlığı 155 cm olarak ölçüldü. Yerden savurma şeklinde yaşanan tipi yüzünden görüş mesafesinin 50 metrenin altına düştüğü zirveye son 2 gün içerisinde 60 kilogram yağış düştüğü belirtildi. 

Ana artellerde Bursa-İzmir, Bursa-İstanbul ve Bursa-Ankara yollarının ulaşıma açık olduğu, buzlanma ve kapanmalara karşı karayolları ekiplerinin gün boyu tuzlama çalışması yaptığı bildirildi. 2 gün boyunca aralıksız devam eden kar yağışı Bursa ve çevre ilçelerindeki 106 köy yolunun ise ulaşıma kapanmasına neden oldu. İl Özel İdaresi tarafından yürütülen yol açma çalışmalarının 12 ekip ve 30 kişiyle devam ettiği öğrenildi. 

Bütün bu olumsuzluklar yaşanırken, karın tadını sömestir tatilinde bulunan minikler çıkardı. Tatili fırsat bilen çocuklar, parklarda kar topu oynayıp, kardan adam yaptı. Namazgah Parkı'na kurulan kondisyon aletlerinde zayıflamaya çalışan bazı vatandaşlar ise, kar altında form tutmaya çalıştı. Kardan en çok etkilenen dışarıda çalışan seyyar satıcılar ve esnaf oldu. İş yerlerinin önü karla kapanan esnaf, küreklerle karları temizledi. 

Bu arada Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, Bursa'da perşembe gecesi don beklendiğini bildirerek, çiftçileri tedbirli olmaları hususunda uyardı. Yetkililer, "Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, önümüzdeki 3 gün içerisinde ilimizde kuvvetli don bekleniyor. Üreticilerin dondan zarar görmemek için meyve bahçelerinde sulama yapmamaları, meyve bahçelerinde saman, odun yakılarak sıcaklık ve duman oluşturulması faydalı olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 16:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?