7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa bir tarihi esere daha kavuştu

Bursa'nın en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Yiğit Cedid Camii'nin çevresi güzelleştirildi. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada, "Kentimizin külleri arasında 550 yıllık bir eseri yok olmaktan kurtarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eserleri ortaya çıkarmak bizim görevimiz. Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış olan ve ilk eserlerin yapıldığı şehirde görev yapmak, bizler için şeref verici. Bursa'nın güzel ve tarihi yerleri bir bir ortaya çıkıyor. Ördekli Hamamı yıkık bir hamam dediler. Biz çevresini ve içini düzenleyerek, Bursa'mıza güzel bir kültür merkezi kazandırdık. 

Bursa'nın 3500 yıllık tarihinde en önemli eserlerden biri de, 2300 yıl önce yapılan surlardır. Bu yıkık dökük olan surları yeniden düzenleyerek, eski haline getiriyoruz. Bu konularda Osmangazi Belediye'miz, Türkiye'ye ve dünyaya örnek çalışmalar oluyor. Bu çalışmaları yaptığımız sırada 70 yaşlarında bir Bursalı yanıma gelerek, 'Burada cami mi vardı? İlk defa görüyorum' dedi. Biz bu caminin etrafına 60 yıl önce yapılan dükkanları yıkarak, etrafının daha net bir şekilde görülmesini sağladık. Bursa'ya, ülkemize ve tarihimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 

Açılışı gerçekleştiren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, caminin etrafını ve içerisini gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 14:03:14
Güncelleme :5 Kasım 2008 Çarşamba 14:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?