7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa cezaevinde tiyatro şenliği

Bursa cezaevinde düzenlenen tiyatro şenliği kapsamında sahneye çıkan Osmangazi Belediyesi'nin gönüllü tiyatro topluluğu, tahliyeden sonra yaşanan aile dramını konu alan "Yarın Cumartesi" adlı oyunu mahkumlar için sergiledi. Oyun, salıverilecekleri günün özlemiyle kavrulan mahkumları duygulandırdı. 

Bursa H Tipi Cezaevi'nde 5 hafta sürecek olan tiyatro şenliğinin ilk gününde sahneye çıkan Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Gönüllü Tiyatro Topluluğu, mahkumlara hiç unutamayacağı bir oyun sergiledi Güner Sümer'in yazdığı Devlet Tiyatro Sanatçısı Bora Özkula'nın yönettiği "Yarın Cumartesi" adlı oyun, her biri değişik meslek gruplarında olmalarına rağmen tiyatroya gönül vermiş, oyuncular tarafından sergilendi. 

Bir mahkumun cezaevi sonrası yaşadığı dramını konu alan oyun izleyenleri duygulandırdı. Yıllardır özgürlük özlemiyle yaşayan mahkumlar, 4 yıl aradan sonra afla cezaevinden çıkan bir kişinin yaşadığı aile dramından etkilendi. 

Gönüllü tiyatrocular, profesyonel sanatçılara taş çıkartan performanslarıyla ayakta alkışlandı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan gösteri öncesinde konuşan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hacı Osman Kaya, "Umarım oyun herkese olumlu pek çok şey katacaktır" dedi. 

Oyunu Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı M,. Necati Türe, savcılar, cezaevi müdürleri ile çok sayıda mahkum izledi. 

Oyunu Yöneten Devlet Tiyatro Sanatçısı Bora Özkula ise, "4 yıl cezaevinde suçsuz olarak yatan bir kişi afla birlikte evine dönüyor. Eşinin erkek kardeşinden hamile olduğunu da öğrenince yaşadığı dram anlatılıyor. 2003 yılında da cezaevinde tiyatro gösterisi yapmıştım ve o oyundan etkilenen mahkumlar, tahliye olduktan sonra bana teşekkür etmeye geldiler. Ben de tiyatronun onlar üzerindeki olumlu katkısını görünce çok sevindim. Umarım bu oyun da onlara olumlu katıkısı olur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 13:29:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?