7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa dev açılışlara hazır

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Aralık Cumartesi günü açılışını yapacağı Merinos Parkı, Kent Hali, Nilüfer Vadisi, Filament Köprülü Kavşağı ve Hamitler Toplu Konutları’nın her Bursalının gurur duyacağı yatırımlar olacağını belirterek, “Kentin vizyonunu değiştiren, ufkunu geliştiren yatırımlar Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Başkan Şahin, toplu açılışlar için cumartesi günü Bursa’ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı yatırımlarda incelemelerde bulundu. Şahin, Merinos Parkı’nda yaptığı açıklamada, Bursa’nın değerine değer katan yatırımların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek açılış törenlerine tüm Bursalıları davet etti.

Bursa’nın dünyanın marka kentleri arasındaki yerini alması için çalıştıklarının altını çizen Başkan Şahin, bu konuda kentin yıllardır konuşulan yatırımlarını ve hayal projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Türkiye projesi olarak nitelendirilen, Bursa’yı kongre kenti yapan Merinos’taki merkezin 2009 yılının haziran ayında hizmete açılacağını belirten Şahin, “Kongre ve kültür merkezinden önce Merinos’ta 252 bin 500 metrekarelik yeni yeşil alanda oluşturduğumuz parkı hizmete açıyoruz. 81 farklı türde 2 bin 500 ağacı, 11 bin 600 bitkisi, suni göleti, kafeterya, restoran, dinlenme ve çocuk oyun alanları ile Merinos Parkı, Bursa’nın yeni dinlenme ve sağlıklı yaşam yeri olacak. Bursalılar, Kültürpark’tan sonra Bursa’nın en büyük kent parkı olan Merinos Parkı’nda nefes alacak” diye konuştu.

Mimarisiyle yalnızca diğer şehirlerin değil tüm Avrupa’nın dikkatini çeken yeni Kent Hali’nin yapısıyla Bursa tarımına güç katarken insan sağlığına odaklı satış anlayışıyla da hijyenin yeni adresi olduğunu belirten Şahin, 20 yıldır kent merkezinden taşınması konuşulan halin Görükle’de parmakla gösterilen bir tesise kavuştuğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kentin bir çöküntü bölgesini daha yaşam merkezi haline dönüştürdüklerini anlatan Başkan Şahin, Nilüfer Vadisi'nin 3,5 kilometrelik ilk etabında ortaya çıkan güzelliklerin göz kamaştırıcı olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin sağlıklaştırma projesiyle Nilüfer Vadisi'nin yeniden hayat bulduğunu dile getiren Başkan Şahin, "Bursa'nın vizyonunu değiştirecek olan 5,5 kilometrelik Nilüfer Vadisi'nde 3,5 kilometrelik ilk etabın sonuna gelindi. Burada, spor alanları, basket ve voleybol sahaları, kaykay pisti, çelik köprü, altgeçit, ahşap çocuk oyun alanları, kafe, güvenlik birimleri, büfe, yaya ve bisiklet yolları ile otopark bulunuyor.

Ulaştıran ulaşım hedefi doğrultusunda yapılan yatırımlar ile Bursa’nın yalnızca tıkanan trafiğini değil daraltılan ufkunu da açtıklarını belirten Başkan Şahin, “Şehir içinde kesintisiz ulaşım ağını oluşturmak için Yüksek İhtisas Kavşağı’ndan başlatılan çalışmalar tüm hemzemin geçitlerde uygulandı. Bugün Bursa’nın bir ucundan diğerine araçlar hiç duraksamadan gidebiliyor. Kent içi trafiğine nefes aldıran projelerden biri olan Filament Kavşağı’nın eksek olan ikinci etabı da tamamlandı. Artık Mudanya Yolu’nda da ulaşım kesintisiz sağlanıyor. Bir ayağı Ata Bulvarı’na bir ayağı ile Akpınar girişine bağlanan Filament Kavşağı sayesinde araçlar yolun her iki yakasına da vakit kaybetmeden ulaşabiliyor” dedi.

Hamitler’de başlatılan ve 948 aileyi ev sahibi yapan toplu konutların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle 20 Aralık Cumartesi günü sahiplerine teslim edileceğini müjdeleyen Başkan Şahin, Hamitler’de ikinci etap çalışmalarına da başlandığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 20:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?