8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa Devlet Tiyatrosu 50 yaşında

Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu 50. kuruluş yılını görkemli bir gala ve tiyatro gösterisiyle kutladı. 

Kutlamalara Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursalı sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı. 

Gecede kısa bir konuşma yapan Başkan Altepe, Bursa’nın kimliğini ve kültürünü ortaya çıkaran çalışmalara her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Bugüne kadar kent mirasını gün yüzüne çıkartmak adına yoğun bir şekilde çalıştıklarının altını çizen Altepe, “Bu süreçte hep birlikte kentin adeta kabuk değiştirdiğine tanık oluyoruz. Hedefimiz Bursa’yı müze kent haline getirmektir. Kültürümüzü ve sanatsal değerlerimizin ortaya çıkarılmasında Devlet Tiyatrolarının bizim için önemi çok büyüktür” dedi. 

50. yılın coşkusunu ilk sahneye çıktıkları günkü kadar heyecanla kutladıklarını söyleyen Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ise, akıp giden zaman içerisinde Bursa’ya ve Türkiye’ye birçok değerli sanatçı kazandıran Bursa Devlet Tiyatroları’nın bundan sonra da sanat adına Türkiye’ye katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti. Bilgin, “Resmi, müziği, dansı, edebiyatı ve tiyatrosu olmayan bir ülkede ilerlemeden bahsetmek ne kadar mümkünse, aynı toplumda demokrasiye ve barışa sahip çıkan bireylerden bahsetmek de o kadar mümkündür” diye konuştu. 

50 ALTIN YIL KİTAPLAŞTIRILDI 

AVP’nin 50 yıllık sanat geçmişi Osmangazi Belediyesi’nin çalışmaları ile bir kitap haline getirildi. Gecede Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan ve AVP’nin 50 yıllık sanat geçmişinin anlatıldığı ‘50 Altın Yıl’ isimli kitabın tanıtımını Osmangazi Belediye Başkanı Altepe yaptı. Hazırlanan kitap ile Devlet Tiyatrosu’nun tarihinin kayıt altına alındığına dikkat çeken Altepe, 50 yıllık bir okul olan AVP’nin Bursa için bir sanat merkezi olduğunu ifade etti. 50. yıl için özel bir gösteri hazırlayan AVP Devlet Tiyatrosu sanatçıları, perdenin ilk açıldığından beri oynanmış bütün oyunların bir derlemesinden oluşan gösteriyi izleyicileri ile buluşturdu. 

Törende ayrıca Bursa Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Mehmet Gökçer Bursa Devlet Tiyatroları’na yaptıkları katkılardan dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve Osyeg 21 çalışanlarına plaket takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 17:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?