8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa eğitime koştu

Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle, Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Bursa Eğitim Koşusu'' yapıldı.


Bursa Valiliği, Nilüfer Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve özel sektör temsilcilerinin de desteğiyle düzenlenen koşu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda gerçekleştirildi. Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Hermann Butz, 2 bine yakın kimsenin katıldığı koşudan evvel yaptığı konuşmada, eğitim, çevre, sürüş güvenliği ve vasıflı insan gücü yetiştirilmesi için çeşitli projelere imza atmaktan dolayı büyük memnuniyet ve gurur duyduklarını belirtti.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, eğitimin bir gönül işi olduğunu, böyle bir organizasyona katılarak, çocukların ve gençlerin bilinçlenmesine destek oldukları için duygulandığını söyledi. Projenin, eğitime katkı sağlaması noktasında büyük önemi olduğunu belirten Bozbey, proje kapsamında yenilenen ve onarılan okullarda yarının yöneticilerinin yetişeceğine inandığını dile getirdi.


Bahse konu projeyle ihtiyaç sahibi köy okullarının yenilenmesi, öğrencilerin daha hijyenik ve modern şartlar altında öğrenim görebilmesi için fon toplanması ve Bursa'da daha iyi bir eğitim hakkı için toplumsal sorumluluk bilinci oluşturulması hedefleniyor. Proje ile bu yıl da 4 köy okulu yenilenecek. Böylelikle 3 yılda yenilenen okul sayısı 12'ye ulaşacak. 2006 ve 2007 yıllarında 910 bin YTL fon toplandı. Toplanan fonlarla her yıl onlarca çocuğun daha iyi şartlarda eğitim alması sağlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 13:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?