8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa elektriksiz kaldı

Bursa'da saatteki hızı 90 kilometreyi bulan lodos sebebiyle özellikle Yıldırım ilçesi başta olmak üzere şehrin birçok noktasında elektrikler kesildi. Şehrin yüzde 15'lik kesiminde evlere ve işyerlerine elektrik verilemiyor. Elektrik olmaması sebebiyle en büyük sıkıntıyı ise evinde kombi ile ısınan vatandaşlar yaşıyor.


Uludağ Elektrik Bursa Müessese Müdürü İbrahim Gerim, lodosun Yıldırım ilçesinde çok daha sert olması sebebiyle arızaların önemli kısmının şehrin doğu yakasında olduğunu söyledi. Gerim, "Uçan çanak antenler, ağaç ve her türlü parça elektrik tellerini kopartıyor. Yüksek gerilim hatlarımızda kısa devreler meydana geliyor. Bazı yüksek gerilim trafolarımızda kısa devreden dolayı şalter takımları yandı. Lodos devam ettiği için öncelikle çok hızlı bir çalışma sürdüremiyoruz. Bir taraftan yapıyoruz, diğer taraftan kopuyor. Şu anda şehrin yüzde 30'luk kısmı yeraltı şebekesine sahip. Dünya Bankası'ndan kredi bekleyen 2 büyük şebeke ve 2 büyük hat projemiz ile 25 milyon YTL'lik bir yatırım ile bu oran yüzde 40'a çıkacak. Ancak lodosun çok şiddetli olduğu son 24 saatte 5 bin civarında ihbar geldi. Bunları ekiplerimiz mesailerini ikiye katlayarak 16 saat çalışma, 8 saat istirahat sisteminde faaliyet göstererek hızla çözmeye çalışıyor. Her bölgede farklı şikayetten dolayı elektrik kesiliyor. Bunları aralıksız olarak gece ve Pazar günü çalışarak ortadan kaldıracağız. Rüzgarın şiddetini azaltması yeni kopma sayısının azalmasına sebep olacak. Ekipleri 24 saat tehlike yaşamamak için çalıştırmıyoruz. 8 saatlik istirahat araları veriyoruz. Ekipler dönüşümlü 16'şar saat çalışıyor. Aktif 200'ü aşkın personelimiz tamir çalışmalarına 50 araçla katılıyor" dedi.


Yıldırım İşletme Müdürü Ahmet Alınca ise ilçenin yüzde 30'unda kesinti olduğunu belirtti. Alınca, "120 tel kopması, 9 tane aydınlatma direği ve 8 alçak gerilim direğimiz kırık. 3-4 yüksek gerilim telimizde kopma var. Şu anda Mollaarap, Şükraniye, Çınarönü, Samanlı, Vakıf gibi yoğun yerleşimin olduğu bazı önemli mahalleleri değişik sebeblerden dolayı besleyemiyoruz. 7 ayrı ekibimiz aralıksız çalışıyor. Pazar sabahına kadar bütün arızaları rüzgarın etkisini kaybetmesi halinde bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


Bu arada televizyon ve telsiz vericilerinin olduğu Gündoğdu Tepesi ile kış turizminin merkezi Uludağ'a da havai hatlardaki kopmalardan dolayı elektrik verilemiyor. Ancak Uludağ'daki oteller kesintiye alışık oldukları için jenaratör ile çalışıyor.

ajanslar
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 20:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?