7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa Engelsiz Güç Birliği projesi

Engellilerin toplumsal hayatta daha etkin hale getirilmesi amacıyla, Bursa Engelsiz Güç Birliği projesi hayata geçiriliyor. 

Bursa Belediyeler Birliği, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Derneği ile Bursa Zihinsel Özürlüler Bakım Ve Rehabilitasyon Derneği tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından hibe almaya hak kazanan "Engelsiz Güçbirliği Platformu" projesinin başlangıç konferansı Tayyare Kültür Merkezi'nde yapıldı. Konferansta Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkan Yardımcısı Sermet Başaran, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve Türkiye Sakatlar Konfedarasyonu Başkanı Zülfikar Akar hazır bulundu. Son yıllarda özürlülere yönelik yapılan çalışmaların hız kazandığını ve artık özürlülerin kendilerini dört duvar arasından çıkarıp toplumsal faaliyetlerin içinde yer aldıklarını ifade eden Özürlüler İdaresi Başkan Yardımcısı Sermet Başaran, özürlülerin istihdamına yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi. 

Yıllardan beri özürlülere insanların acıma duygusuyla yaklaştığını söyleyen Başaran, "Özürlülerin eğitim hakkının olduğunu, onlarında toplumun bir parçası olduğunu çoğumuz düşünmüyorduk. Ama 1997 yılı beri özürlüler için bir dönüm noktası oldu. Yapılan çalışmalar özürlülerin toplumun bir parçası olarak görülmesini sağladı. Özürlülere yönelik her türlü ayrımcılığın suç sayılması örneklerden sadece biri" şeklinde konuştu. 

Özürlülerin toplumun en çok aksayan tarafı olduğunu ve bütün sivil toplum kuruluşlarının çalışarak bu açığı kapatması gerekiğini savunan Belediye Başkanı Recep Altepe, "Ömrü ailesinin yanında geçen özürlü insanımız var. Bunların toplumla iletişim kurması, onları hayata bağlayacak çeşitli sosyal aktivitelerin yapılması hepimizin görevi. Çünkü biz, insana saygı ve değer vermeyi dünyaya gösteren ecdadın torunlarıyız. Kanuni yükümlülükten değil, gönüllülük esasına bağlı olarak çalışmalar yapmalıyız" dedi. 

Engellilerin sosyal faaliyetlerde daha aktif olmasını sağlamak, engellilerin hukukunu savunmak ve toplumla iletişimini güçlendirmek projenin temel hedeflerini oluşturuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 12:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?