7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa Festivali'nde Akdeniz rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "47. Uluslararası Bursa Festivali", Gülay ve Ana Moura'nın aynı sahneyi paylaştığı Anadolu'dan Portekiz'e konseriyle sona erdi. 

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda Bursalı türkü dostlarının bir araya geldiği konserde, Türk müziğinin sevilen seslerinden usta yorumcu Gülay ile yeni neslin dünyadaki en başarılı fadistalarından biri olarak kabul edilen Ana Moura, aynı sahneyi paylaştı. 

Coşkulu gecede 'Cesaretin var mı aşka?', 'Takvimlerden haberin yok mu?', 'Aynalar' gibi sevilen şarkılarını seslendiren Gülay, kendine özgü yorumuyla sevenlerine müzik ziyafeti çekti. Konserde, sanatçıya eşlik eden Ana Moura da söylediği fadolarla Bursa'da Portekiz rüzgarları estirdi. Sanatseverlerin yüreklerinde sakladıkları duyguları türkülerle dillendiren Gülay ve derin acıları, hüzünleri, nostaljiyi, özlemleri, mutluluğu ve hatta aşkı anlatan fado türü eserleriyle Ana Moura, sahne performanslarıyla dinleyicileri büyüledi. Anadolu'nun yürek yakan türkülerinden Portekiz'in fadolarına uzanan zengin repertuarı ilgiyle izleyen sanatseverler, konserin sonunda sanatçıları ayakta alkışladı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursagaz Genel Müdür Vekili Hasan Erbil Doyuran'a böylesine muhteşem bir konsere sponsorluk yapmasından dolayı teşekkür etti. Diğer sponsorların yanı sıra konserlere büyük ilgi gösteren sanatseverlere de teşekkür eden Başkan Şahin, festival coşkusunun Yeşil-Beyaz Bursa Konserleri ile devam edeceğinin müjdesini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 11:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?