8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa ile Van'ın kardeş şehir oldu

Bursa ile Van'ın kardeşlik anlaşması, iki kentin belediye başkanları ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak tarafından imzalandı. 

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin Van Buluşması, Bursa ile Van'ın kardeş şehir protokolünün imzalanmasıyla başladı. 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak'ın da katıldığı törende konuşan Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Bursa'nın, Türkiye'de sağlıklı kentleşmenin öncülüğünü yaptığını belirterek, "Bursa, sadece sağlıklı kentleşme değil, çağdaş şehircilikte de öncü bir şehir. Bursa ile kardeşliğimizin Van'a büyük faydalarının olacağına inanıyorum" dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin Van'daki buluşmasının Van Gölü'nün kirliliğinin önlenmesine yönelik projenin başladığı güne rastlamasının toplantıya ayrı bir anlam kattığını ifade ederek, "Türkiye'de kentlerin konuşulan sorunları yıllardır çözüm bekliyordu. Bu Bursa'da nasılsa, Van'da da, Antalya'da da böyle. İşte Van Gölü'nün kirliliğinin önlenmesine yönelik hükümetimiz seferber olmuş. Bugün de proje başlatılıyor. Van'ın doğalgaz temeli atıldı. 

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin başkanı olarak mutluluğumu anlatamam. İnşallah hükümetimiz ve yerel yönetimlerimizin işbirlikleriyle Türkiye'de kentler insanımıza layık olan yaşam standartlarına ulaşacak. Birlik olarak bu hedefle yola çıktık. Bu yolda ilerliyoruz" diye konuştu. 

Televizyonlarda doğuda çıkan 5-10 dakikalık olayların saatlerce ekranlardan tekrar tekrar gösterildiğine vurgu yapan Şahin'in, "Bugün Van'ın caddelerinde huzur ve güven içinde dolaştım. İnsanlar o kadar sıcak ve kardeşlik dolu ki. Televizyonlarda doğudaki huzur, sevgi ve kardeşlikte gösterilsin" şeklindeki sözleri, salonu dolduranlar tarafından uzun süre alkışlandı. 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak ise dünyaya şehirciliği öğreten Osmanlı'nın torunları olarak, hedeflerinin Türkiye'yi çağdaşlık seviyesine ulaştırmak olduğunun altını çizerek, son yıllarda ülkenin ve şehirlerin sorunlarının çözümünde zihniyetin değiştiğini savundu. Özak, İller Bankası'na getirdikleri yönetim anlayışıyla kötü bir patron değil, iyi bir ortak olarak, partizanlık yapmadan eşit bir şekilde şehirlere katkıda bulunduklarını söyledi. Bursa'nın son 4 yılda büyük bir değişim ve
gelişim içinde olduğunu örneklerle anlatan Özak, "Başbakanın değimiyle Bursa, take off olmuş. Çağdaşlaşma ve markalaşma yolunda uçup gidiyor. Bursa, Kayseri, Konya gibi şehirlerimiz artık yerel yönetimlerdeki hizmetlerle Avrupa Birliği'ne girebilecek kalitedeler. Bursa ile kardeş olan Van'da bu tecrübelerden istifade etmesini diliyorum" şeklinde konuştu. 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise, iki şehir arasındaki kardeşlik anlaşmasıyla memleketi Van'ın örnek alınabilecek bir ağabeye kavuştuğunu dile getirdi. Çelik, doğu ile batının şehirlerarasındaki buluşmasını sağlayan bu anlaşmanın her alana tesir etmesini diledi. Konuşmaların ardından Bursa ile Van'ın kardeş şehir protokolü iki kentin belediye başkanları ile Milli Eğitim ve Bayındırlık Bakanları tarafından imzalandı. Başkan Şahin, Bursa'da yıllarca görev yapan Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez'i de ziyaret etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 12:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?