7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa kameralarla donatılacak

Bursa'da Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle kurulacak MOBESSE sistemi için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) verdiği 3,5 milyon YTL'lik desteğin protokolü imzalandı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, sistemin gelecek yılın ilk yarısında hayata geçirileceğini söyledi. 

Bursa'da MOBESSE sisteminin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İlk etapta Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerini kapsayacak sistemin 15 milyon YTL'yi bulması bekleniyor. BTSO'nun hayata geçirilecek MOBESSE sistemi için verdiği 3,5 milyon YTL'lik katkı için valilikte protokol imzalandı. 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Mobesse projesi için ilk etabta bina, alt yapı ve teknik donanım olmak üzere toplam 15 milyon YTL'lik bütçe gerekiyor. Projenin ilk ayağında merkezdeki üç ilçe ele alınacak. Bu uygulama zamanla ödeneklere paralel olarak diğer ilçelere de uzanacak. Bu proje katkı ve desteklerle büyüyecek. Bu sistemin gerçekleşmesi için BTSO bize 3.5 milyon YTL'lik destekte bulunacak. İlimize emniyet ve asayişine çok büyük katkı sağlayacak bu projeye katkı koyan BTSO'ya çok teşekkür ediyorum. Hizmetin ihale hazırlıkları bitti. Alt yapı ihalesi yapıldı. Merkez binası yapılmaya devam ediyor. Teknik donanım olarakta önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Umarım 2009'un ilk yarısında MOBESSE'yi Bursa hizmetine sunacağız" dedi. 

MOBESSE merkez binasının yapılan teknik incelemeler sonunda Yıldırım ilçe merkezine yapıldığını belirterek, bir soru üzerine Afet Yönetim Merkezi'nin başka şekilde değerlendirileceğini ifade etti. Harput, BTSO'nun 3,5 milyon YTL'lik yardımını teknik donanım ve alt yapı için kullanacaklarını da sözlerine ekledi.

BTSO Başkanı Celal Sönmez'de BTSO'nun ortak payda kuruluşu olduğuna değinerek, "Bu çerçevede şehrin her konusunda bütçemiz el verdiğince katkı koymaya gayret ediyoruz. Bu projeye katkıda bulunmak bizim içinde gurur vericidir. Bütün Bursa'ya hayırlı olsun" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir de projeye katkı koyan BTSO yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?