7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa-Keles karayolu genişliyor

Bursa-Keles karayolunda genişletme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Keles ilçesini Bursa'ya bağlayan 60 kilometrelik dar ve virajlı yolun genişletilmesi için başlayan çalışmalar devam ediyor.

Yaklaşık 3 yıl önce başlayan çalışmalar sonucu 20 kilometrelik kısım tamamlandı.

İlçe sınırlarının tamamlanmasının ardından şimdi de çalışmalar Büyükşehir Belediyesi sınırlarında da sürüyor.

Özel idare çalışmalara parasal kaynağın yanı sıra makine ve ekipman desteğinde de bulunuyor. Keles Belediyesi, TKİ ve Karayolları'nın iş makineleri kış gelmesine rağmen genişletme ve dolgu çalışmalarına devam ediyor. İlçe ve civardaki köy halkı ise çalışmaların hız kesmeden devam etmesine sevinirken, yıllardır süren virajlı ve dar yollardaki çilenin bitmesini dört gözle bekliyor.

Bu dönemde 10 kilometrelik etabın devam edeceğini ifade eden Keles AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Keskin, "Yıllardır halkımızın beklediği çalışmalar kar kış demeden aralıksız devam edecek. Bu yolun genişletilerek standartlara uygun hale getirilmesi Keles'in önünü açacak. Keles Bursa'ya daha yakın ve Uludağ'ın alternetifi olacak. Yolumuzun çok virajlı ve dar olmasından dolayı sürücüler her zaman kazayla burun buruna yolculuk ediyor. Yarım saatlik yolu ancak 1 saatte alabiliyoruz. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 12:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?