8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa kongre kenti oluyor

Türkiye'nin kongre turizmi uzmanları, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı sürdürülen Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı Projesi'ni inceledi. 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un önderliğinde Bursa'ya gelen 35 kişilik heyet, tamamlandığında Türkiye'nin en büyük kongre ve kültür vadisi olarak hizmet verecek olan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı'na hayran kaldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak ile Genel Sekreter Yardımcısı Recep Akyıldız'dan projeyle ilgili bilgiler alan uzman heyet, inşaat alanını da gezerek gözlemlerde bulundu. Heyet inceleme sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile bir araya gelerek, proje hakkında görüş alışverişinde bulundu. Aralarında başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok kentindeki turizm merkezlerini hayata geçiren mimar, yönetici ve asistanların bulunduğu heyet adına inceleme gezisini değerlendiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, muazzam projenin yalnızca Bursa'ya değil, Türkiye'ye çok önemli bir değer katacağını söyledi. Şehrin göbeğinde böylesine önemli ve güzel bir projeyi hayata geçirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür eden Ulusoy, "Önemli olan bu projeyi sadece Bursa'ya yönelik olarak geliştirmek değil, tüm Türkiye'ye hizmet verecek şekilde dizayn ve idare etmektir. Bunun için de Türkiye'de başta kongre olmak üzere turizmin her alanında otorite sahibi uzmanlarla Merinos Projesi'ni inceliyoruz. Yapılması gerekenleri, yapılmaması gerekenleri, müteahhit firmanın ve belediyenin ekipleri görüşerek değerlendiriyoruz. Böylesine önemli projelerde gözden kaçak detaylar sonradan düzeltilmesi güç problemlere
yol açabiliyor. Bunun önüne geçmek için her alanda uzman arkadaşlarımızı bu projeye sevk ettik" diye konuştu.

"BURSA'YA 10 OTEL, 5 BİN YATAK 75 BİN MÜŞTERİ" 

Osmanlı'nın bir marka olduğunu, imparatorluğun kurulduğu Bursa'nın bu özelliğiyle turizm ve tarih şehri kimliğini taşıdığını ifade eden Ulusoy, "Bursa'nın sanayi, turizm, tarih, termal şehri kimliğine Merinos Projesi bittiğinde kongre de eklenecek. Merinos Projesi, Bursa'daki ekonomik hayatın canlanması açısından çok büyük bir öneme sahip. Kongre turizminin hayata geçmesiyle, Bursa'da 10 tane oteli geliştirir, bu da 5 bin yatak ve 75 bin müşteriyi beraberinde getirir. Böylesine büyük bir potansiyelin göz ardı edilmesinin mümkün değil" şeklinde konuştu. 

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Gene Müdürü Orhan Sanus ise, etkileyici olarak nitelendirdiği Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı Projesi'nin Türkiye'de bir benzerinin olmadığını vurguladı. Projenin tamamlanmasıyla Bursa'nın İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük kongre merkezi haline geleceğini ifade eden Sanus, projeyle birlikte kongre turizmini destekleyeceği altyapı unsurlarının da tamamlanması gerektiğini, bu altyapı eksikliklerinden en önemlisinin ise yatak olduğunu dile getirdi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de, kentlerin kalkınmasının ülkeleri kalkındırdığını, bu amaçla bu dönemde Bursa'yı kalkındıracak vizyon projelere imza attıklarını söyledi. Şahin, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin kongre salonlarının 2009 bahar ayında açılacağını, diğer bölümlerin ise bu yıl sonuna kadar biteceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 16:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma akyıldız IP: 78.176.78.xxx Tarih : 26.09.2008 23:08:05

slm . .herşey güzel hoş olmuş ama bu kongre merkezi için hiç iş ilanı ile ilgili bir bölüm yapılmamış acaba neden??bence oluşumundan sonra insanları diğer ilgilendirn bi konuda bu.. cvp bekliyorum iyi çalışmalar...