7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa kongre turizminin kalbi olacak

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Merinos Parkı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Projesi'nin, Bursa'yı kongre turizminin kalbi konumuna taşıyacağını vurguladı. 

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Akkuş, Başkan Şahin'i, Acemler'deki makamında yönetim kurulu üyeleri Ekrem Şengüzel ve Yalçın Çalış ile birlikte ziyaret etti. Akkuş, Başkan Hikmet Şahin'in imza attığı çalışmaların Bursa için çok önemli gelişmeler olduğunu söyledi. Başkan Şahin'in Bursa'ya çok emek verdiğini ifade eden Akkuş, "Bursa'ya 40 yılda yapılabilecek çalışmalar 4 yılda yapıldı. Kimsenin etkisinde kalmadan, doğru fikirler ve kararlılıkla kent bugünkü konumuna taşındı. Bursa bize göre 'marka kent' halini almıştır. Tebrik ve teşekkür ediyoruz. Bu azminiz ve performansınız bize gurur veriyor. Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıyla Bursa'nın çehresini değiştirdi. Hızlı feribot uygulaması kente adeta çağ atlattı. Bursa'da turizm çok ön plana çıkamamış, İstanbul'un gölgesinde kalmıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla kentin dezavantajlı konuları avantaja dönmeye başladı" dedi. 

Mehmet Akkuş, Merinos projesinin Bursa'nın en değerli çalışmalarından biri olduğunu belirterek, "Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Bursa'nın turizm potansiyelini ikiye katlayacak. Buna biz de destek olmak istedik ve üyelerimizin Merinos'u tanımaları için TÜRSAB'ın geleneksel iftarını tesis içinde gerçekleştirdik. Merinos'un değerini herkes bilmeli. Merinos Projesi tamamlandığında Bursa Türkiye'de kongre turizminin kalbi olacak" diye konuştu. 

Bursa'da faaliyet gösteren yaklaşık 3 bin servis aracının 'S' plaka taşıdığını belirterek, bu rakamın sanayi şehri Bursa'ya yetersiz kaldığını ve esnafın sıkıntı yaşadığını dile getiren Akkuş, Bursa'nın mevcut potansiyelini geliştirmek amacıyla kentte 'sanayi turizmi' sektörünü oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Ziyarette Uludağ'ın unutulduğuna da işaret eden Akkuş, teleferik projesinin hayata geçirilmesi halinde kentin geleceğine önemli katkılarda bulunacağını ifade etti. Teleferik projesinin Uludağ'ın hayat damarlarından biri olduğunu belirten Akkuş, yalnızca kış turizminde yeterli potansiyeli yakalayabilen Uludağ'ın dört mevsim canlılığını koruması için teleferik projesinin gerçekleşmesinin şart olduğunu kaydetti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, marka kent hedefiyle katedilen yolda yapılan çalışmaların her geçen gün daha da artarak süreceğine işaret etti. 

Bursa'daki projelerin şehrin gelişimini tetiklediğini ifade eden Başkan Şahin, "Tarihi, doğası, bağrında sakladığı yüzlerce yıllık medeniyetlerin izleri ile adeta Türkiye'nin kültür başkentlerinden biri olan Bursa, son dönemde hayata geçirilen yatırımlar ile turizmin de parlayan yıldızı oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Merinos Fabrikası'nda projelendirilen Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin, kentin bugüne kadar üstlendiği kültür ve kış sporları turizmi kimliğine kongre turizmini de eklemeye hazırlanıyor. Ama yapılanlar yetmez, devamı gelecek" şeklinde konuştu. 

TÜRSAB'ın hedeflediği yolda kendilerine destek olacağını ve kentin turizmi ile ilgili önerilerini değerlendireceğini dile getiren Başkan Şahin, Uludağ ve teleferik projesinin çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Şahin, "Bu hafta Ankara'da katılacağımız toplantıda, konuyu görüşeceğiz. Teleferikle ilgili proje çalışmaları sürüyor. Proje için Aralık ayına kadar kazmayı vuracağımızı sanıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 14:11:51
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 16:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?