7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa marka kent olma yolunda

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, hazırlanmakta olan marka kent eylem planı çerçevesinde Bursa'nın tüm değerlerinin ön plana çıkartılıp, hak ettiği yere gelmesini sağlayacaklarını ifade etti. 

Bursa'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Marka kentler' projesi çerçevesinde yürütülen marka kent eylem planı paydaş toplantısı Tayyare Kültür Merkezi'nde yapıldı. Bursa Valiliği'nin başkanlık ettiği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21'in çalışmalarını yürüttüğü marka kent eylem planında son aşamaya gelindi. 22 Temmuz 2008 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na eylem planını teslim etmek zorunda olduklarını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, "Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan 'Marka Kentler' projesi var ve 15 il bu projenin içerisinde bulunuyor. Eylem planını hazırlarken, bir yandan da iş birliği yaptığımız kurumlarla çalışmalarımızı paylaşıyoruz. Hedefimiz, kentin tümünü ele alacak kimliğini ortaya çıkarıp, Bursa'nın tanımlamasını yapmak. Ayrıca ilimizde hangi alanlarda markalaşacağımızı tespit ederek, o alanlara yöneleceğiz. Alt yapı, kültür varlıkları, tanıtım ve eğitim olarak 4 başlık altında eylem planımızı hazırlıyoruz. Uludağ, tarihi kültürel miras, kaplıca, Emirsultan, Süleyman Çelebi, Hacivat-Karagöz gibi değerlerimizi ön plana çıkartıp marka haline getirmeyi hedefliyoruz. Sanayi, endüstri ürünleri, kebap, kestane şekeri gibi yan ürünlerin de tanıtımını yapacağız. Bursa'yı marka kent olarak hak ettiği yere gelmesini sağlayacağız" dedi. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise ilgili tüm birimlerle koordineli şekilde çalıştıklarını belirterek, şehrin dinamiklerini harekete geçirip, hak ettiği yere getirileceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 15:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?