7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa marka kent olma yolunda

Bursa, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım, altyapı, çevre, sosyal projelerin yanı sıra şehrin imajını değiştiren, kentsel dönüşüm yatırımlarıyla modern ve marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 4 yıl önce başlatılan "Yerel kalkınma hamlesi" ile Bursa'nın dünyanın marka kentleri arasındaki yerini alması için çalıştıklarını söyledi. "Bursa'nın geleceğini inşa ediyoruz" diyen Başkan Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Acemler, Yüksek İhtisas, Polis Okulu, Esentepe Kavşakları, Hızlı Feribot İskelesi ile Doğu ve Batı Arıtma Tesisleri'nin açılışını yaptığını, Bursa Ray B etabının da temelini attığını hatırlatarak, "Başbakanımız, Bursa'ya özel önem veriyor. Kendi ifadesiyle Bursa dünya kenti olacak. Biz de bu hedefle yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bursa'nın yıllardır yaşadığı ve konuşulmaktan öteye geçmeyen sorunlarını çözümlüyoruz. Yıllardır konuşulan projeleri bir bir hayata geçirerek, kentin makus talihini değiştirdik. Bursa'yı görkemli tarihi ile geleceğe taşıyoruz. Artık dünyada ülkeler değil şehirler yaşıyor. New York, Paris, Berlin dendiğinde ülkeleri akla geliyor. Bizim hedefimiz de marka bir dünya kenti haline getirerek, Bursa denildiğinde Türkiye'nin akla gelmesidir" dedi. 

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü saat 14.00'da Kent Meydanı'nda Bursalılarla buluşacak. Buradaki törende Kent Meydanı ve Çarşı ile BursaRay B etabının resmi açılış kurdelesini kesecek olan Başbakan Erdoğan, daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı 'Kongre Kenti' yapan yatırımı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Projesi'nde incelemelerde bulunacak.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 18:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?