7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa termal su kaynağı zengini

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'da 3 aydır yapılan termal su sondajlarının zengin bir potansiyel olduğunu belirterek, bunu en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade etti. 

Vali Şahabettin Harput TRT 2'de katıldığı programda Bursa'yı anlattı. Bursa'nın bütün yönlerini tek tek açıklayan Vali Harput, göreve geldiği ilk günden bu yana termal ve yeşil dokunun korunmasına verdiği önemi vurguladı. 

Sanayii, yeşili, tarihi, Uludağ'ı ile Bursa'nın her türlü imkanı bünyesinde barındırdığını ifade eden Harput, "Bursa'nın yıllardır üzerine düşülmemiş bir zengin termal su kaynağı var. Yaklaşık 3 aydır MTA ve özel firmalara sondaj çalışması yaptırdık. Elde edilen verilerde son derece bol ve istenilen kalitede bir rezerv olduğunu gördük. Bin 500 metre karelik alanda yapılan rezerv çalışması sonucu çıkan suy, 200 santigrat dereceye kadar ulaşıyor. Kaplıca hizmetinde yaklaşık 40-50 derece sıcaklıkta su yetiyor. Elimizdeki bu suların devreye girmesiyle kaplıcalar işin alt kısmında kalan hizmet olacaktır. Bu suyu sağlık tesisleri ve ısıtmada kullanmak istiyoruz. Termal enerjiden istifade edilmesi hem Bursa'nın, hem de Türkiye'nin yararına olacaktır. Kuyuları bir kaç ay içinde açmaya başlayacağız " dedi. 

Bursa'nın içme suyu bakımından da zengin kaynakları bulunduğunu ifade eden Harput, bu yaz su sıkıntısı çekilmediğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 14:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?