7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa Valiliği engellileri unutmadı

Bursa Valiliği engelli vatandaşlara akülü araba ve beyaz baston hediye ederken, bir hayırsever tarafından yaptırılan asansörlü otobüsün anahtarını da teslim etti. 

Valilik ayrıca bina önü ve içerisine de engelli vatandaşlar için asansör yaptırdı.
Çarşamba Valilik binası önünde yapılan törene Vali Şahabettin Harput, Vali yardımcıları, protokol üyeleri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Görme Engelliler adına konuşan Hasan Duman, engellilerin bir gün değil her gün kendilerini hatırlamalarını, dünkü programlarına ilgi gösterilmediğini belirtti. Duman, engellilere gösterilen ilgi ve şevkatin kendilerini hayata bağlama da önemli rol oynadığını da kaydetti. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise topluma duyarsız ve ilgisiz olanların asıl özürlü olduğuna dikkati çekerek, "Biz bir vücudun azalarıyız. Toplum genci ve yaşlısıyla toyekün bir bütündür. Bugüne kadar kendi kaderine küsmüş ve başbaşa kalmış ve yarınından endişe eden insanımız bu ülkede her zaman olmuştur. Artık devlet şevkatli eliyle kucaklayan ve sosyal güvence sağlayan anlayışa sahiptir. Engelli vatandaşlarımızın iş yerlerinde çalışma kontenjanı artıyor. Yeni yasal düzenlemelerle Bursa'da bugüne kadar evinde engelli vatandaşların bakımı için 2 bin 825 vatandaş bize müracaat etmiş. Devlet evindeki özürlülere bakan kişilere ihtiyaçlarını karşılamak için 455 YTL tutarında. Bu yardımlar devam edecek. Bunun yanında yine diğer özürlülerde unutulmadı ve yüzde 40'ın üzerinde özürlü olanlar için yardımlar yapılıyor.Toplumda herkesin sıkıntı ve ihtiyaçları var. Bu meseleleri yardımlaşarak aşacağız" dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Harput, engelli vatandaşlara beyaz baston ve akülü araba hediye etti. Ardından hayırsever Zülkarneyn İğde tarafından tahsis edilen, özel asansörlü otobüsün anahtarı, Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edildi. Valilik ayrıca engellerin binaya rahat girip çıkabilmesi için bina önü ve içerisine yapılan asansörleri de hizmete soktu. Engelli vatandaşlar asansöre bindirilerek valilik binası içerisinde gezdirildi. 

Yapılan hizmet ve hediyelerden dolayı mutluluklarını ifade eden engelliler ise valiliğe teşekkür ederek, toplumun kendilerini unutmamasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 13:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?