7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da Şeb-i Arus coşkusu

Bursa'da HZ. Mevlana'nın 735'nci Vuslat Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yapılan Şeb-i Arus törenleri coşkuyla kutlanırken, semazenler izleyenleri mest etti.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan geceye çok sayıda davetli katıldı. Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay gecenin açılış konuşmasını yaparken, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe de davetlilere seslendi.

Bursa'da Mevlana kültürünün en iyi şekilde yaşatıldığını ifade eden Altepe, "Bizler nesil olarak çok şanslıyız. Büyük bir kültürün mirasçısı ve her şeyiyle dünyaya örnek olan bir milletiz. Dünyaya sevgiyi, medeniyeti yayan ve ilmi öğreten, adaleti gösteren örnek bir ecdadın torunlarıyız. Ecdadımızın sayesinde insanlar huzura kavuştu. Onlar öğretti insanlığa medeniyeti ve gerçek insanlığı. O büyük insanlardan biri de Hz. Mevlana'dır. Yüz yıllardır insanlığa ışık saçan ve insanlığa yol gösteren büyük bir alimdir. Onun değerini dünya bildi ve tanıdı. Geçtiğimiz yıl UNESCO onun kültürünü korunması gereken kültürel miras listesine aldı. Bizler de bu büyük zatı anıyoruz ve bu alimi sadece sözde anmıyor, kültürünü yaşatıyoruz. Dünyada sadece Bursa'da her akşam ücretsiz olarak bu kültürü yaşatıyoruz. Bu ayrıcalığı sadece Bursalılar yaşıyor" dedi.

Gecede Prof. Dr. Orhan Terzioğlu da Mevlana'nın hayatı ile ilgili bilgi verdi.
Konuşmaların ardından Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği semazenleri gösteri yaptı. Semazenler gösterileriyle izleyenleri hem kendilerine hayran bıraktı hem de duygusal anlar yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 10:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?