7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da 130 film

Bursa İpekyolu Film Festivali, 28 Kasım’da başlıyor. Bu yıl festivalde yerli ve yabancı 130 film, 100 bin YTL’lik ödüller için yarışacak

İSTANBUL - Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin basın toplantısı önceki akşam Çırağan Sarayı’nın balo salonunda düzenlendi. Geçen yıl 20 binin üzerinde izleyiciye ulaşan festivalde üçüncü yılında uluslararası festivallerde ödül almış birçok film bütün hafta boyunca sinemaseverlerle buluşacak. Bursa’da bu yıl 130’u aşkın filmle Filistin’den Japonya’ya 35 ülkenin sinemasına yer verilecek. Yaklaşık 400 konuğun ağırlanacağı festivalde ücretsiz sinema kurslarından atölye çalışmalarına ve sergilere kadar farklı etkinlikler de olacak.
Bu yıl Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinin bir bölümünde yapılacak festivalde uluslararası yarışmanın yanısıra ilk defa sadece Türk filmlerinin de yarışacağı Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması da düzenlenecek. En iyi film, yönetmen, senaryo, kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu kategorilerinde değerlendirilecek olan Türk filmleri En iyi Film seçilecek olan 50 bin YTL, en iyi yönetmen ise 25 bin YTL ödül kazanacak. Ulusal dalda ‘Başka Semtin Çocukları’, ‘Dilberin 8 Günü’, ‘Fırtına’, ‘Gitmek’, ‘Gökten Üç Elma Düştü’, ‘Gölge’, ‘Hayatın Tuzu’, ‘Nokta’, ‘Son Cellat’ ve ‘Süt’ isimli filmler yarışacak.
‘Ailenin Dediği Olur’, ‘Bu Denizin Tuzu’, ‘Carmo Yollara Düştü’, ‘Diyet’, ‘Ebabil’, ‘Fujian’da Hüzün’, ‘İki Çizgi’, ‘İlgisiz’, ‘İz Sürücü’, ‘Tek Kişilik Dans’, ‘Thomas’ ve ‘Uyurgezer Ülke’ filmlerinin yarışacağı uluslararası bölümün en iyi filmine 40 bin dolar ödül verilecek.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in konuşmasıyla başlayan toplantıda danışma kurulu üyeleri Semir Aslanyürek, İzzet Günay, Sevin Okyay, Necip Sarıcı, Ali Sönmez ve Fırat Yücel ile Kenan Önalan bu seneki festivali anlattılar. Başkan Şahin, “İpek Yolu, tarihsel, kültürel, ticari işlevleriyle birlikte kültürler arası diyaloğun barış simgesidir” diye festivalin genel yaklaşımını özetledi.

Açılışta ‘Elveda Gülsarı’


3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan, yönetmen Ardak Amirkulov’un ‘Elveda Gülsarı’ adlı filmiyle başlayacak. Türk sinemasının iki büyük oyuncusu Muhterem Nur ve Sezer Sezin’e Onur Ödülü, Türk sinemasına büyük emekler veren Sırrı Elitaş ve Süheyl Eğriboz’a da Emek Ödülü verilecek festival 28 Kasım - 4 Aralık tarihleri gerçekleşecek.

Radikal
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 14:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?