7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da aile hekimliği uygulaması

Türkiye'de ilk kez Düzce ve Eskişehir'de uygulamaya konulan aile hekimliği uygulaması Pazar günü Bursa'da düzenlenecek panel ile tartışmaya açılacak.
 
Burç-Der Genel Sekreteri ve HaberAcil Sağlık Dergisi Yayın Kurulu Üyesi İbrahim Tamtürk, 27 Ocak 2008 Pazar günü Saat 14:00'de T ayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenecek panel hakkında açıklamalarda bulundu. Tamtürk, tüm sağlık personelinin aile hekimliğine bakış açısının netlik kazanacağını belirterek, aile hekimliği konusunda Türkiye genelindeki deneyim sahibi ve uzman kişilerin görüşlerini paylaşacağını söyledi. 

Panelin 2 saat süreceğini ifade eden Tamtürk, "Aile hekimliği uygulaması ilk kez Düzce'de uygulanmaya başlandı. Daha sonra Eskişehir'de ve İzmir'de de uygulamalar gerçekleştirildi. Bu nedenle Düzce İl Sağlık Müdürümüz Dr. Bahattin İlter ve İzmir il Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Mehmet Özkan panel kapsamında deneyimlerini bizlerle paylaşacak. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürümüz Dr. Seraceddin Çom aile hekimliğine geçişte Eskişehir Sağlık Müdürü idi. Hem uygulayıcı, hem de üst düzey yönetici olarak bizi bilgilendirecek. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nezih Dağdeviren, aile hekimliğine geçilmiş bir ildeki akademisyen gözüyle konuyu ele alacak. Denizli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. İsmail Sayar ise çalışan gözüyle ve dernek başkanı olarak katılımcılara farklı bir bakış açısını sunacak. Bursa Sağlık Müdürümüz Dr. İsmail Hakkı Çelik ise panelimizin ev sahipliğini yapacak." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 12:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?