7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da 'Alışveriş Şenliği' başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen "Bursa Alışveriş Şenliği" başladı. 

Bursa'da 8 Eylül-30 Eylül tarihleri arasında BTSO tarafından düzenlenen '4. Bursa Alışveriş Şenliği'nin açılış töoreni, Büyükşehir Belediye tarihi binası arkasındaki meydanda yapıldı. 4 bin 600 işyerinde 22 gün sürecek olan şenlikte, yüzde 5 ile 50 arasında değişen oranlarda indirim yapılacak. Vatandaşlar, 40 YTL'lik alışverişlerde verilen çekiliş kuponlarıyla otomobil, mtosiklet, dizüstü bilgisayarın da içerisinde bulunduğu 140 çeşit hediye kazanma şansı bulacak. Çekilişe katılmak istemeyenlere ise 4 Ekim'de Kent Meydanı'nda düzenlenecek olan Ebru Gündeş konseri için bilet verilecek. 

Şenliğin, Bursalı vatandaşlara yaptıkları alışverişlerde destek sağlayacağını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, şenliğin vatandaşlara fayda sağlamasından mutluluk duyduklarını söyledi. Etkinliği, paylaşamanın ve dayanışmanın en üst düzeyde yaşandığı Ramazan ayına denk getirdiklerini kaydeden Sönmez, "Bursa markasını hak ettiği gibi temsil etmeye çalışıyoruz. 6 Haziran 1889 tarihinde kurulan BTSO'nun üye sayısı her geçen gün artmaktadır. Bize düşen görev üyelerimize destek olmak ve rekabet oluşturulabilir ortamlar meydana getirmek. Alışveriş şenliğini düzenlememizin önemli sebeplerinden biri de perakende ticaret yapan tüccar üyelerimize destek vermektir. Alışveriş şenliği iç piyasadaki durgunluğun aşılmasını sağlayacaktır" dedi. 

Bursalı sanayici işadamlarının atılımcı ve cesaretli olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, alışveriş şenliğinin hem vatandaşların hem de tüccarların yüzünü güldüreceğini belirtti. Vali Şehabattin Harput ise Bursa'nın, Türkiye'nin en hızlı, dünyanın da 61. en hızlı gelişen şehri olduğunu ifade ederek, şenliğin Bursa için hayırlı olmasını diledi. 

Konuşmaların ardından Vali Harput, Sönmez, Şahin ve İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir, geri sayım butonuna basarak 4. Alışveriş Şenliği'ni başlattı. Uzunçarşı, Kapalıçarşı ve Altçarşıyı gezerek 3 işyerinden gömlek, ayakkabı ve terlik alan Sönmez, Şahin ve Milletvekili Kemal Demirel, BTSO alışveriş şenliği stantlarında da form doldurarak çekilişe katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 17:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?