8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da Armut festivali coşkusu

Bursa'da 11. Gürsu Kültür, Sanat ve Armut festivali başladı. Türk ve Yunan sporcuların katıldığı yamaç paraşütü etkinliğiyle renklenen festival kapsamında, toplu nikah ve sünnet merasiminin yanında, ünlü sanatçı Kıraç ile Garip Hamsi Taşkın hayranlarıyla buluşacak. 

Gürsu Belediyesi'nin bu yıl 11.'sini düzenlediği Gürsu Kültür, Sanat ve Armut Festivali kapsamında düzenlenen 5. Yamaç Paraşütü Şenliği, Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen Türk pilotlarla, Yunanistanlı yamaç paraşütü ekibini bir araya getiriyor. Dünden beri düzenlenen uçuşlarla sporcular, Gürsu Ovası'nın eşsiz manzarasını kuşbakışı görmenin tadını çıkardı. Hiç uçmayanlar ise tandem pilotlarıyla hayatlarında ilk defa uçmanın mutluluğunu yaşadı. Sabah saatlerinde başlayan yapaç paraşütü şenliği, öğleden sonra rüzgarın tersten esmesi üzerine, sporcuların cesaretini kırdı. 

Gürsu Havacılık Kulübü (GÜRHAVK) Başkanı Tahir Yüzgüleç, festival kapsamındaki yamaç paraşütü şenliğinin bu yıl 5.'sinin düzenlendiğini belirterek, "Çok güzel gidiyor. Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen sporcular, Dışkaya'da yamaç paraşütü yapmanın keyfini çıkarıyor. Uçuşlarımız dün başladı. Bugün öğleden sonra ise rüzgar tersten, günün yorgunluğunu atmak için dinlenmeye çekildi. Geceleri kampta eğlenceler düzenleniyor. Çok renkli herkesi bekliyoruz. Akşam saatlerinde de 50 kişilik Yunanlı yamaç paraşütü ekibi aramıza katılacak" diye konuştu. 

Festivalde yarın armut yarışması düzenlenecek. Toplu nikah ve sünnet merasiminin ardından ünlü sanatçı Kıraç ile Garip Hamsi Taşkın hayranlarıyla buluşacak. Armut yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verileceği festival, havai fişek gösterileriyle son bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 19:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?