7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da armut hasadı başladı

Bursa'da armut üreticileri hasada başladı. 

Şeftli üretiminden sonra Bursa'nın ikinci meyvesi sayılan armut, ağaçlardan toplanmaya başlandı. Üretimin geçen yıla nazaran az olması çifçiyi pek fazla memnun etmezken, iç ve dış piyasada belirlenecek olan fiyatların hem üreticinin cebine hem de Bursa'nın ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağı tahmin ediliyor. 

Bursa Ziraat Odası Başkanı Fuat Sarı, armut rekoltesinin geçen yıla göre az olduğunu söyledi. Üretimin az olmasını, ağaçların kış aylarında soğuktan etkilenmesi ve baharda açan çiçeklerin dökülmesine bağlayan Sarı, "Üretim maliyetlerinin yüksek olması yüzünden bu yıl çifçi pek tatmin olmadı. Bir ağaçta ne kadar armut olursa olsun bütün ağaçların hepsine aynı ilaçlar kullanılıyor. Bundan dolayı yapılan masraf üretim açısından çiftçiyi zor duruma sokmakta. Armut hasadı başladı, ancak şu anda fiyatlar konusunda herhangi bir limit olmadığı için armudun hak edilen değerden aşağı satılmasından endişe ediyoruz" dedi.

Hükumetin kuraklık yaşanan yerlerde çiftçilere destek vermesine temas eden Sarı, "Kuraklıktan dolayı bir çok çiftçimiz sıkıntılı durumda. Kuraklık desteğinden ilimizin yararlanmaması bizim için üzüntü verici. Bursa tarım açısından Türkiye'nin önemli illeri arasında yer alıyor. Tarıma destek sağlanması sadece Bursa üreticisini değil, aynı zamanda esnafına ve tüketicisine de yarar. Üretim yerleri açısından Türk tarımına büyük katkısı olan yerlere neden kuraklık desteği verilmiyor anlamak zor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 13:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?