7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da aşıklar şöleni

Yıldırım Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Aşıklar ve Şairler Şöleni sona erdi. 

Final gecesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Usta yorumcu Bedirhan Gökçe'nin sunuculuğunu yaptığı gecede dereceye giren aşık ve şairler ödüllerini aldı. 1-4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Aşıklar ve Şairler Şöleni final gecesine Bedirhan Gökçe ayrı bir renk kattı. 

Bursa milletvekilleri Mehmet Emin Tutan, Hayrettin Çakmak, Canan Candemir Çelik, Ali Kul, Bursa Valisi Şahabettin Harput ile çok sayıda vatandaşın katıldığı şölene, Yıldırım Belediyesi ile Azerbaycan'ın Abşeron şehri arasında kardeşlik protokolü imzalandı. İmza töreninden sonra aşıklar bağlamalarıyla türkler söylerken, şairler de şiirlerini seslendirdi. 

15 ülkeden 110 aşık ve şairin katıldığı gecede, Vali Harput, kültürel alışverişlerin yapıldığı bu dev organizasyondan dolayı Başkan Özgen Keskin'i tebrik etti. Kültür ve geleneklerin Yıldırım ilçesinde buluştuğuna dikkat çeken Başkan Keskin, "Çağdaş Yıldırım'ı inşa ederken, kültürümüz olan aşıklık geleneğini gelecek kuşaklara aktarıyoruz" diye konuştu. 

Aşıklar arasında yapılan yarışmalarda atışma dalı birincisi Zafer Kazancı'ya, lebdeğmez dalı birincisi Arif Yıldırım'a, divan birincisi Mevlüd Culfa'ya, muamma birincisi Cemal Divani'ye, türkü birincisi Yusuf Polatoğlu'na, şiir okuma-yazma birincisi Erol Şahin'e, şiir yazma birincisi Melek Temel'e, şiir okuma birincisi Gülaya Şınıklı'ya beşibirlik hediye edildi. Jüri özel ödülü de en yaşlı aşık Hüseyin Sümmanoğlu ile en genç şair 8 yaşındaki İren Berfin Bozkurt'a verildi. 

Bu arada, final ve ödül töreni öncesinde Molla Yegan Kültür Merkezi'nde aşıklar ve şairlerle bir araya gelen Bursa Valisi Şahabettin Harput'a Abşeron Valisi Zakir Ferecov el dokuması bir halı hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 17:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HİKMET OKUYAR IP: 88.238.30.xxx Tarih : 1.09.2008 19:46:12

BURSA YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANIMIZI KARADENİZ SEVDASI İLE TÜRKİYE SEVDASI İLE TEBRİK EDİYORUZ. AŞIK OZAN ŞAİR ŞİİR YORUMCUSU ŞİİR DOSTLARIMIZI DAHA İYİ İMKANLARLA ÖDÜLLENDİRMEK SÖYLEMLERLE EYLEMLERİN TUTARLILIĞINI GÖSTERİYOR. BİRÇOK BELEDİYE BİR BAHAR AKŞAMI ŞİİR DİNLETİSİ ETKİNKLİKLERİNE SICAK BAKMADI. BİRÇOK BELEDİYE YAZ ETKİNLİKLERİNDE ŞİİR ETKİNLİKLERİNİ PROĞRAMINA ALMADI.YEREL YÖNETİMLER SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE AŞIK OZAN ŞAİR ŞİİR YORUMCUSU BESTEKAR ŞİİR DOSTLARIMIZ GERÇEK MANADA TEŞVİK KREDİLERİ İLE DESTEK BEKLİYORLAR.PROJELER TEŞVİK EDİLECEK ESERLERİN TAMAMLANMASINA KATKI SAĞLANACAK DİYENLERE HER ZAMAN SÖYLENECEK BİR KAÇ DÖRTLÜK ŞİİRİMİZ. OLUR.BİZ DE MEYDANLARI İYİ BİLİYORUZ İYİ TANIYORUZ.YILDIRIM BELEDİYESİNDEN BU TÜR ETKİNLİKLERİ SEVİYEYİ YÜKSELTEREK SÜRDÜRMESİNİ BEKLİYORUZ.''12.HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI'' ŞARTNAMESİ İLE BU ETKİNLİĞİN İLGİLİLERİ DE İLGİLENSİN İSTİYORUZ.