7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da bayıltan koşu

Bursa'da yapılan 'Modern Pentatlon 3. Açık Balkan Şampiyonası'nda sıcakların etkili olması sebebiyle koşu etabındaki atletler zaman zaman baygınlık geçirdi. 

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu'nun, İznik Belediyesi ile birlikte düzenlediği 'Modern Pentatlon 3. Açık Balkan Şampiyonası' başladı. Başta Türkiye, Rusya, İngiltere, Ukrayna, Bulgaristan, Mısır, Portekiz, Yunanistan, Romanya ve Belarus dahil olmak üzere 10 ülkeden 13-17 yaş arası 105 sporcu katıldı. Kapalı spor salonunda yapılan atış, DSİ'de yapılan yüzme ve İznik sahilinde yapılan koşu etaplarında kıyasıya mücadele yaşandı. Yarışmalarda, erkekler yıldız B Ferdi grubunda Mısır'dan Hamad Eslam birinci, Yunanistan'dan Vasılas Dimitros ikinci, 
Türkiye'den Can Hakan Sarıkaya da üçüncü oldu. 

Bayanlar yıldız B Ferdi grubunda ise Mısır'dan El Esaily Nourhan birinci, Romanya'dan Vısoıu Kallina ikinci ve Rusya'dan Kartzhanovskaya Ekaterina üçüncü oldu. Takım olarak erkekler yıldız B grubunda da Mısır birinci, Türkiye ikinci Yunanistan üçüncü oldu. Bayanlar yıldız B olarak ise Türkiye birinci, Bulgaristan ikinci, Romanya da üçüncü oldu. 

Şampiyonada özellikle koşu etabında zorlanan atletler, zaman zaman baygınlık geçirdi. Koşu parkurunda bir ambulans hazır bulundu. Türkiye Pentatlon Federasyonu Başkanı M. Sait Yakut ve Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, şampiyonada yarışan atletlere moral verdi. 31 Eylül'de A grubu yarışları, 1 Eylül'de de ödül töreni yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 12:27:24
Güncelleme :31 Ağustos 2008 Pazar 12:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?