7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da bayram coşkusu

Bursa'da Cumhuriyet'in 85'nci yıl dönümü coşkulu törenlerle kutlandı. 

Sabah saatlerinde başlayan törenlerde, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, tebrikleri kabul etti. Daha sonra Atatürk Caddesi üzerinde yapılan törenlerde Vali Harput, Garnizon Komutanı Baykurt ve Başkan Şahin halkı selamladı. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Vali Harput, "Cumhuriyet, bir ırkın, bir milletin, bir sınıfın değil, milletin egemen olduğu bir irade sistemidir. Atatürk, 85 yıl önce bu tespiti yapmış ve bugünkü laik cumhuriyetin temellerini atmıştır. Bir milletin yaşaması, sağlam karakterli, inançlı ve idealist gençliğe sahip olmasıyla mümkündür. Şu hususu hiçbir zaman unutmamak gerekir.
 
Ülkemizin güçlenmesini istemeyen ve bunu kendi çıkarları ile ters gören devletler hep olmuş ve bundan sonra da olacaktır. Bu güçler her seferinde farklı senaryolarla yüce Türk milletini zaafa uğratmak ve onun evlatlarını birbirine düşürmek için akla hayale gelmeyen oyun ve planları sahneye koymaktadır. Bugünde aynı güçler PKK terör örgütünü kurarak bu milletin evlatlarını birbirleriyle karşı karşıya getirmek için her yola başvurmaktadır. Oynanmak istenen kirli oyunu millet olarak ibretle ve uyanık şekilde takip ediyoruz. Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Bu oyunu bozacak hain odakların karanlık niyetlerini kursaklarında bırakacağız. Ülkemizin üzerinde çıkar hesabı yapan güçler iyi bilsinler ki, bu milletin evlatları dün olduğu gibi bugün de her türlü tehdide karşı sabır ve metanetini bozmadan hak ettikleri dersi verecektir" dedi. 

Konuşmaların ardından tören, şiirlerin okunması ve okulların halk oyunları gösterileriyle devam etti. Askeri birlikler, güvenlik güçleri, sivil toplum örgütleri, okulların katıldığı resmi geçit ilgi gördü. Sivil toplum örgütleri tören geçişi sırasında renkli görüntüler oluştururken, askerler halk tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 18:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?