7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da canlı bomba hareketliliği

Bursa'da 155 Polis İmdat telefonuna, İstanbul'da yakalanan canlı bombadan sonra günde 10'un üzerinde şüpheli şahıs ihbarı gelirken, sırt çantalı şüpheli şahsın Kent Meydanı'nda bulunduğu ihbarı polise hareketli dakikalar yaşattı. 

Edinilen bilgiye göre, Santral Garaj'dan Fevzi Çakmak Caddesi istikametine yürüyen sırt çantalı ve sarı montlu bir şahıstan şüphelenen vatandaşlar, 155 Polis İmdat'ı arayarak ihbarda bulundu. 

İhbarı değerlendiren ekipler, şahsın eşkali doğrultusunda harekete geçti. Güvenlik şubeye bağlı bir ekip şahsı Kent Meydanı önünde yürürken durdurdu. Bomba yüklü zannedilen sırt çantasından kıyafetler çıkarken kimlik sorgusu yapılan şahıs bir süre bekletildikten sonra serbest bırakıldı. 

Çarşı da hamile görünümlü bir kadın şahıs ile 2 arkadaşından şüphe eden vatandaşlarda öğle saatlerde bu şahısları ihbar etti. Ayrıca akşam saatlerinde de Yıldırım Beyazıt heykeli yakınında hamile kıyafetli bir kadının durumundan şüphe edilmesi üzerine polise ihbar geldi. Bütün ihbarları titizlikle inceleyen ekipler, şahısların bir kısmına ulaşamazken, eşgale uygun kişilerin de tedbir alınarak kimlik kontrolleri gerçekleştirildi. Polis yetkilileri vatandaşların son günlerde yaşanan hadiseler sebebiyle hassasiyet derecesinin arttığını, ancak bu ihbar artışlarında her hangi bir rahatsızlık duymadıklarını bildirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 11:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?