7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da engellilere yönelik proje

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hazırladığı engellilere yönelik bir projeyi daha hayata geçiriyor. 

Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ikamet eden engelli bireylere yönelik yardım ve destek hizmetlerini güçlendirilmesinin hedeflendiği Bursa’daki Engellilerin Envanterinin Oluşturulması Projesi ile engelli vatandaşların toplum yaşamına katılımlarının kolaylaştırması öngörülüyor. “Engeliniz Bize Ulaşmanıza Engel Olmasın” sloganıyla yola çıkılan projeyle, hoşgörülü bir toplum yapısının oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla, kentte yaşayan engellilerin bilgilerinin toplanması hedefleniyor. 

Bu çerçevede Bursa’da ikamet eden, sosyal yardım, destek ve meslek edindirme hizmetlerine başvurmak isteyen engelli vatandaşlar ya da yakınları, engellilik oranını beyan edici sağlık raporu, nüfus cüzdanı, varsa engelli kimlik kartı fotokopileriyle Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne başvurabilecekler. Yetkililer, envanter oluşumu için başvuruların Bursaray Şehreküstü İstasyon Merkezi’nin yanı sıra www.bursa.bel.tr adresindeki formun doldurarak internet üzerinden de yapılabildiğini belirttiler. 

Ayrıca proje ile ilgili bilgi almak isteyen engelliler ya da yakınları, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün Orhan Mahallesi Uçak Sokak No:6 Osmangazi adresine veya 225 18 09 – 225 00 90 numaralı faksa ulaşabilirler.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 14:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?