7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da festival coşkusu başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel faaliyeti olan Uluslararası Bursa Festivali, bu yıl 47. kez dünyaca ünlü konukları ağırlıyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, 47. Uluslararası Bursa Festivali ve 22. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın programını Merinos Parkı'nda yapılan basın toplantısı ile duyurdu. Başkan Şahin, Bursa'nın değişimi ilke edinilen bir anlayışla her gün yeni bir hizmete ev sahipliği yaptığını ve Büyükşehir Belediyesi'nin kente yakışan hizmetleri gerçekleştirirken kültürel ve sanat organizasyonlarına çok büyük önem verdiklerini söyledi. Bursa'nın çehresinin günden güne değiştiğine işaret eden Şahin, "Kentin birikmiş meselelerini çözerken, vizyon projeleri de hayata geçiriyoruz. Bursa'ya uzun süre gelmeyenler bu yenilenme sürecini hemen fark ediyor. Bursa'yı yaşanmaktan mutluluk duyulan bir dünya şehri haline getirme gayesiyle çalışıyoruz" dedi.
 
Bursalıları layık oldukları hizmetlerle buluşturmaya çabaladıklarını ifade eden Başkan Şahin, "Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın yolu kültürel kalkınmadan geçer. Biz de yılın hemen her gününe yayılan etkinliklerimizle hemşerilerimizin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap vermeye çabalıyoruz. Bugün, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Merinos Parkı'ndayız. Merinos, bir dünya projesidir. Bu yıl 47.'sini düzenlediğimiz Uluslararası Bursa Festivali'nin tanıtımını da burada yapmaktan dolayı mutluyum. Çıtasını her yıl yükselttiğimiz Bursa Festivali, ne iyi olmuş ki zamanında başlatılmış ve ne güzel olmuş ki her gelen belediye başkanı bu organizasyona sahip çıkmış" diye konuştu. 

Festivalin 10 Haziran Salı günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak olan açılış konseriyle başlayacağını anlatan Şahin, "Festivalimizin ilk gününde Türkiye'nin en önemli orkestra şeflerinden olan Serdar Yalçın, yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO)'na ünlü tenorlar Hakan Aysev, Efe Kışlalı ve Hüseyin Likos eşlik edecek. Festival kapsamında dünya yıldızı Julio Iglesias, Kim Wilde, Ritmo Afro, Nilüfer, Şevval Sam, Nev ve Yansımalar grubu, Emre Aydın ve Gülay ile Ana Moura konserleri ile Petersburg Klasik Bale Topluluğu'nun bale gösterisi gerçekleştirilecek. Ayrıca, Bursa'da Sanat Akşamı, Bursa'da Türkü Gecesi ve Bir Balkan Gecesi adlı programlar da Bursalılara özel konserlerin keyfini yaşatacak" diye konuştu.

"22. ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI YARIŞMASINA 23 ÜLKEDEN 700 KİŞİ KATILACAK" 

22. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın da 23 ülkeden 700 kişinin iştirakiyle 7 Temmuz'da başlayacağını söyleyen Başkan Şahin, "Biz 'kalkınma' ve 'kentimiz geleceğimiz' derken Bursa'yı hep birlikte kalkındıracağımıza işaret ediyoruz. Kültür ve sanat faaliyetlerimizle kentimizi sanatın ve kültürün merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Sanat, güzelliğin ifadesidir ve evrensel barış, sevgi ve gönül köprülerini kuracak tek faktör sanattır" dedi. 

Organizasyona destek veren sponsorlara teşekkür eden Şahin, toplantının ardından Merinos Parkı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ni gezdirdiği basın mensuplarına proje ile ilgili bilgiler verdi. 

Festival programı ise şöyle:
"10 Haziran Salı-Üç Türk Tenor-Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 11 Haziran Çarşamba-Julio Iglesias-Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 15 Haziran Pazar-Ritmo Afro-Kent Meydanı, 17 Haziran Salı-Nilüfer - Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 18 Haziran Çarşamba-Gençlerle Alaturka-Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 20 Haziran Cuma-Petersburg Klasik Bale Devlet Tiyatrozu Topluluğu-Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 22 Haziran Pazar-Bursa'da Sanat Akşamı-Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 24 Haziran Salı-Bursa'da Türkü Gecesi - Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 26 Haziran Perşembe-Emre Aydın, 28 Haziran Cumartesi-Bir Balkan Gecesi-Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 30 Haziran Pazartesi-Kim Wilde - Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 2 Temmuz Çarşamba-Anadolu'dan Portekiz'e-Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu."

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 14:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?