8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Bursa'da festival coşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 47.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali’; dünyaca ünlü sanatçılar Hakan Aysev, Efe Kışlalı ve Hüseyin Likos’un aynı sahneyi paylaştığı ‘Üç Türk Tenor’ adlı konserle başladı. 

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen festivalin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, kültür ve sanatın ruhun yansıması olduğunu söyledi. 

Başkan Şahin, kültür ve sanatın milletlerin dünü ile bugününü birbirine bağlayan en önemli unsurlar olduğunu belirterek, “Kültür ve sanattan yoksun bir anlayışa sahip olan kentler kalkınamaz. İnsanları, yaş, dil, din, cinsiyet ve etnik köken ayrımı yapmadan bir araya getiren kültür ve sanat bizim kimliğimizdir” dedi. 

Bursa Festivali’nin 47 yıldır geleneksel bir coşkuyla kutlandığını söyleyen Şahin, günden güne çıtası yükselen festivalde bu yıl da dünyaca ünlü sanatçıların sahne alacağını vurguladı. Başkan Şahin, “Amacımız, Bursa’nın değerlerini uluslararası platformlarda en iyi şekilde tanıtmaktır. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi bu hedefimizin haklılığını da gözler önüne seriyor. Şimdi Bursa’da festival zamanıdır” diye konuştu. 

Konseri ilgiyle izleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, “Bursa, bir kültür şehri, kültür başkentidir. Bu kentin en iyi şekilde tanıtılması, anlatılması ve anlaşılması amacıyla buradayız. 47 yıldır devam eden başka bir kültür şöleninin daha olduğunu sanmıyorum” şekline konuştu. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ile Bursa Baro Başkanı Asude Şenol’un da katıldığı açılış törenine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

Coşkulu konserde, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), Serdar Yalçın yönetiminde sahne alarak, festivali muhteşem bir konser ile açtı. Bursalı sanatseverlere müzik ziyafeti çeken senfoni orkestrası, izleyenlerden büyük alkış aldı. Konserde orkestraya eşlik eden dünyaca ünlü tenorlar Hakan Aysev, Efe Kışlalı ve Hüseyin Likos sanatseverlerin hayranlığını kazandı. Bursa’da, görkemli bir konserle seyirci karşısına çıkmanın heyecan verici olduğunu kaydeden sanatçılar, izleyiciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Aryalardan türkülere uzanan zengin bir repertuarla seyirciyi selamlayan sanatçılar, performanslarıyla göz doldurdu. 

Konserin sonunda, usta sanatçılara çini vazo armağan edildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 10:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?