7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Bursa'da 'Fırtına-16' operasyonu

Bursa'da cezaevinden tahliye olan 2 arkadaşıyla birlikte "teşekkül halinde silah ticareti yaptıkları" iddia edilen şüpheli, polisin İstanbul'da geçekleştirdiği "Fırtına-16" operasyonu kapsamında gözaltına alındı. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 'cinayet' suçundan 8 yıl cezaevinde yattıktan sonra şartlı tahliye edilen Hasan Ç. (28), geçen ay İstanbul'dan gönderilen ruhsatsız el yapımı 4 tabancayla birlikte yakalandı. İnfazının yanacağını söyleyip polise yalvaran Hasan Ç., sevk edildiği adli makamlarca cezaevine gönderildi. Ardından ruhsatsız silah soruşturmasını derinleştiren polis, olayla ilgili tutuklanan Hasan Ç.'nin getirdiği silahları sattığı iddia edilen Şemsettin E.'yi (56) İnegöl ilçesi Karadere mevkisinde gerçekleştirdiği operasyonla yakaladı. Silahların İstanbul'dan gönderildiğini öğrenen ekipler son operasyonu ise burada bir otopark işleten Şaban A.'ya yaptı. "Fırtına 16" adlı operasyon kapsamında gözaltına alınan Şaban A., "teşekkül halinde silah ticareti" suçundan adliyeye sevk edildi. 

Polis, birbirleriyle cezaevinde tanışan Şaban A.'nın ruhsatsız el yapımı silahları temin ettiğini, Hasan Ç.'nin taşıdığını, Şemsettin E.'nin ise piyasaya sürdüğünü belirledi. Olayla ilgili olarak piyasa değeri 800 ile bin YTL arasında değişen 8 tabanca ve 1 pompalı tüfek ele geçirildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2008 Pazar 09:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?